{ "title": "Yağsız Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/yagsiz-kek.jpg", "date": "20.01.2024 11:00:48", "author": "Murat Mert", "article": [ { "article": "Yağsız kek, Evinizde her an bulunabilecek malzemeler ile lezzetli ve hafif bir kek yapmak istiyorsanız bu kek tarifi tam size göre. Kalorisi az olduğu için kilo alma korkusu olmadan 1 fincan çay eşliğinde tüketebileceğiniz harika bir kek tarifi.

Yağsız Kek İçin Malzemeleri
Yağsız Kek Nasıl Yapılır?

Yağsız kekimizi hazırlamadan önce tüm malzemelerimizi 4-5 saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz. Malzemelerimizi oda sıcaklığında beklettiğimiz zaman kekimiz daha güzel olacak ve daha fazla kabaracaktır. Yağsız kekimize çukur bir karıştırma kabının içine yumurtalarımızı kırarak başlayalım. Yumurtaların üzerine 2 su bardağı toz şekerimizi ilave ederek en az beş dakika mikser ile çırpıyoruz. Elde ettiğimiz karışımın içine süt, limon ya da portakal kabuğu rendemizi ve vanilyamızı da ekleyerek tekrar çırpıyoruz. Ardından unumuzu ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içine eleyerek ağır ağır karışımımıza ekliyoruz ve tekrar beş dakika kadar çırpıyoruz. Hazırladığımız yağsız kek hamurumuzu 3-4 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Hamurumuz dinlenirken kekimizi pişireceğimiz kalıbı katı yağ ile iyice yağlayarak unluyoruz. Kalıbımızdaki fazla unu silkeledikten sonra dinlenen kek hamurumuzu kalıbımıza dökerek yayılmasını sağlıyoruz. Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına sürerek yarım saat kadar pişiriyoruz. İlk 25 dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz. Kekimizin pişip pişmediğini test ettikten sonra fırından alıyoruz. Fırından aldığımız keki oda sıcaklığında 15 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz. Artık kekimiz servis için hazır, dilimleyerek servis edebiliriz.

Afiyet olsun.

Eğer sevdikleriniz ve çocuklarınız yağsız keki çok hafif bulursa içine kuru meyveler katarak ya da üzerine nutella sürerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
" } ] }