{ "title": "Yaş Kek Tarifi", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/yas-kek-tarifi.JPG", "date": "21.01.2024 02:51:01", "author": "Emine Selin", "article": [ { "article": "Yaş Kek Tarifi, kolay ve pratik bir hamur işidir. Yaz kış her mevsim tüketilebilir. Misafirler için oldukça şık ve zengin bir duruşa sahiptir. Çocuklarında severek yedikleri bir tatlı seçeneğidir. Çocukların beslenme çantalarına konulacak besin değeri yüksek olan bir tatlı seçeneğidir. Beş çayları içinde oldukça keyifli bir seçenektir. Görünümünün iştah açıcı olmasından dolayı, çocukları ambalajlı hazır tatlılardan uzak tutabilecek cazibededir. İçerisinde kullanılan malzemelerin bolluğu nedeni ile oldukça doyurucudur. Adet dönemlerinde, tatlı krizine giren hanımlar içinde önerilir. Ağzı kapalı bir kap içerisinde buzdolabında yaklaşık olarak 3 veya 4 gün süre ile bozulmadan durabilir.

Yaş Kek Besin Değerleri Nelerdir?
Yaş Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Yaş Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kekin hamurunu hazırlayacağımız, çırpma kabını alalım ve içerisine 4 adet yumurtayı, 1 su bardağı toz çekeri koyalım. Bir mikser yardımı ile yumurta ve şekeri yaklaşık olarak 7 dakika kadar yüksek devirde çırpalım. İyice köpürmüş olan karışıma kakaoyu, sıvı yağı ve sütü ilave edelim. Çırpma işlemine 2 dakika kadar daha devam edip, karışımdan yaklaşık olarak 1 su bardağı alıp bir kenarda bekletelim. Bu işlemin arkasından, unu vanilyayı ve kabartma tozunu bir süzgeç yardımı ile eleyerek çırpma kabının içerisine ilave edelim. Karışımın tamamını 3 dakika çırptıktan sonra çırpıcıyı kapatalım. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın kabının içerisine kek hamurunun tamamını boşaltalım.

Tepsi içerisinde bulunan hamurun havasını almak için yerden 2 veya 3 santim yukarıdan tepsiyi yere bırakalım. Bu hareket sayesinde kek hamurunun havası çıkacaktır ve kek çok daha fazla kabaracaktır. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına keki koyalım ve yaklaşık 40 dakika pişirelim. Kekin iç kısmının pişip pişmediğini anlamak için ise kürdan kullanalım. Pişmiş olan kekin üzerine önceden ayrılmış olan sosu dökelim. Sosun kek tarafından iyice çekilmesi için, bir kürdan ile kek üzerine delikler açalım. Böylece kürdanın açtığı deliklere de sos girecektir ve bu durumda hem lezzete hem de görünüme katkı sağlayacaktır. Pişmiş ve sosu ilave edilmiş olan kekin üzerine Hindistancevizini serpelim.

Yaklaşık olarak oda sıcaklığında 40 dakika soğutulan keki dilimleyelim. Servise hazır olan kekin sunum aşamasında da benmari usulü ile eritilmiş çikolata sosu da kullanılabilir. Aynı kekin üzerine kıyılmış ceviz ya da kıyılmış fındıkta serpilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }