{ "title": "Yaş Pasta Keki", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/yas-pasta-keki(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:46:45", "author": "şükran akdağ", "article": [ { "article": "Yaş Pasta keki, (Pandispanya) birçok tarifi vardır bu tariflerle de evde çok güzel yaş pastalar yapabilirsiniz. Yaş pasta hamurunuzun çökmemesi için dikkat etmeniz gereken birtakım puf noktası vardır. Bunlardan birkaçı şunlardır. Fırını önceden 170- 180 derecede ısıtılmalı yaş pasta keki fırına atıldıktan sonra kesinlikle 15-20 dakika fırının ağzı açılmamalıdır. İyi pişmeyen hamur çöker bu nedenle pişip pişmediğini kontrol etmeden fırından çıkartılmamalıdır. Kek ve pandispanya da kesinlikle karbonat kullanmamalı kabartma tozu kullanmalıdır. Yaş pasta kekinin pişip pişmediğini anlamak için kekin ortasına bir kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Kesinlikle pişmeden çıkartılmamalıdır. Aksi taktirde kek çöker yapılan kek hiçbir işe yaramaz. Kekin parçalanmadan çıkması için yağlı kâğıt, folyo ya da kalıbı margarinle yağlayarak sonra un serpiştirdikten sonra harcı boşaltarak pişirilmelidir. Kek soğumadan kesinlikle çıkartılmamalıdır. Sıcak çıkartılan kekte parçalanabilir.