{ "title": "Yoğurtlu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/yogurtlu-kek(1).jpg", "date": "21.01.2024 00:59:19", "author": "Tunçdağ", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu kek, çat kapı gelen misafirlerinize, çocuklarınıza ve sevdiklerinize çarçabuk hazırlayabileceğiniz basit kek tarifleri arasında yer almaktadır. Basit olduğu kadar lezzeti ile de tadan herkesten tam not alabilecek niteliktedir. Sabah kahvaltısında, beş çaylarında, gün masalarında baş köşede yer alacak yoğurtlu kek çocuklarımızın beslenmesinde de katkı sağlayabilecek bir kek tarifidir. Kek için kullanılan malzemelerin besleyici değerinin yüksek olması nedeni ile gönül rahatlığı ile çocuklarımızın beslenmesine katkıda bulunabiliriz.

Yoğurtlu Kek İçin malzemeleri
Yoğurtlu Kek Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu kekin çok güzel sonuçlanması için kullanacağımız malzemeleri yaklaşık 4-5 saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz. Kekimizi yapmaya yumurtaları çukur bir kabın içine kırarak başlıyoruz. Yumurtaların üzerine 1,5 su bardağı toz şekerimizi ilave ederek mikser ile köpürünceye kadar çırpıyoruz. Şeker ve yumurta karışımı krema kıvamı aldıktan sonra içine sıvı yağını ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından yarım su bardağı yoğurt ve vanilyayı da karışıma dahil ederek çırpmaya devam ediyoruz. Tüm sıvı malzemeler karıştıktan sonra kuru malzemelerimizi sırası ile ilave ediyoruz. Kuru malzemelerimizi ilk önce başka bir kabın içine teker teker eliyoruz. Bir kaşık yardımı ile kuru malzemeleri harmanlıyoruz ve sıvı karışımın içine yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

Yoğurtlu kekimiz için tüm malzemelerin homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra kekimizi pişireceğimiz kalıbımızın her yerini katı yağ ile yağlayarak un serpiştiriyoruz, fazla unu alarak hazırladığımız kek hamurunu kalıbımıza döküyoruz ve kalıbımızı sallayarak hamurun iyice yayılmasını sağlıyoruz. Fırınımızı önceden 175 derecelik ısıda ısıtıyoruz. Isınan fırına kekimizi pişmesi için bırakıyoruz. Kekimiz yaklaşık 45 dakika içinde pişecektir. Ancak emin olmak için kürdan ile kekimizin pişip pişmediğini kontrol etmemizde yarar vardır. Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra 15 dakika kadar soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra, şayet kalıbımızı muntazam yağlamışsak ters çevirdiğimizde kalıptan kolaylıkla düşecektir. Kekimiz artık servis için hazır.

Afiyet olsun.

Not: Yoğurtlu kek için özellikle evde kendinizin yaptığı yoğurdu kullanarak keki daha sağlıklı kılabilirsiniz. Satın alacağınız gıdaların içindeki katkı maddeleri, süt tozları ya da kıvam ayarlayıcılar yoğurt ve benzeri maddelerin tadını ve kalitesini bozuyor sanki. Bu nedenle en güzeli evde hazırlanan gıdaları tercih ederek çocuklarınızın ve sevdiklerinizin sağlığına katkıda bulunmak olacaktır.
" } ] }