{ "title": "Yumuşak Kek Tarifi", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/yumusak-kek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 22:44:48", "author": "Gökçek", "article": [ { "article": "
Yumuşak kek, herkesin zevkle tüketeceği bir tariftir. Özellikle dişleri ile alakalı sorun yaşan kişiler için bir alternatif tarif olarak düşünülebilir. Yumuşak kek adından da anlaşılacağı üzere diğer keklere oranla daha yumuşaktır. Davet masalarınız da veya özel yemek programlarınız da bu kek için özel bir yer ayırsanız iyi olur. Konuklarınızın bir dilim aldıktan sonra, ikinci dilimlerini ısrarla isteyecekleri yumuşak kek ile günün gözdesi olabilirsiniz.

Yumuşak Kekin Püf Noktaları
Yumuşak Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Yumuşak Kek Nasıl Yapılır?

Kekin yapımına başlamadan önce unlu malzemeleri bir karıştırma kabına alalım ve karıştırıp hazır hale getirelim. Ardından yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım. Devamında içerisine diğer sıvı malzemeleri alalım ve metal bir çırpıcı ile itinalı bir şekilde pes etmeden 3 dakika çırpalım.

Sıvı malzemelerin ardından önceden hazır hale getirdiğimiz unlu karışımı kek malzemelerinin olduğu kabın içerisine alalım ve çırpalım. Tüm kek malzemesini yaklaşık 4 dakika kadar çırpıldıktan sonra yağladığımız kek kalıbının içerisine hamuru dökelim ve önceden ısıttığımız fırına kalıbı gönderelim. 30-35 dakika kadar yumuşak kekimizi fırında pişirelim ve piştikten sonra fırının içerisinde 10-15 dakika kadar fırının kapağı açık kalacak şekilde bekletelim. Daha sonra kekimiz fırından alalım ve isteğe göre ister ılık ister soğuk olacak şekilde dilimleyip servis tabaklarına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }