{ "title": "Zebra Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/zebra-kek.JPG", "date": "20.01.2024 08:47:56", "author": "Hakgüzar", "article": [ { "article": "
Zebra kek, vereceğimiz tarifle hem damak tadınıza uygun bir kek pişirecek hem de tabiri caizse ortaya bir sanat eseri çıkaracaksınız. Kekinizin görünümü yemeye kıyamayacağınız kadar güzel olacak. Kekinizin hazırlığına başlamadan önce malzemelerin buzdolabından çıkarılarak oda sıcaklığına getirilmesine dikkat etmeniz gerekir. Kekinizin bu şekilde daha güzel kabaracağını söyleyelim. Şimdi dilerseniz zebra kek yapımına birlikte başlayalım.

Zebra kek tarifi için gerekli olan malzemeler
Zebra kek nasıl yapılır?

Kek yapımına her zamanki gibi toz şeker ve sıvı yağı mikserle çırpmakla başlayalım. Bazıları önce yumurta ve toz şekeri çırparak başlasa da biz bu yöntemi özellikle tavsiye ediyoruz. Bu şekilde kekiniz daha güzel havalanıyor ve kabarması daha kolay oluyor. Deneyince siz de aradaki farkı göreceksiniz. Bir de unutmamanız gereken nokta çırpma işlemini ne kadar uzun tutarsanız, kekiniz daha kabarık, esnek ve lezzetli olacaktır. Sıvı yağ ve toz şekeri yeteri kadar çırptığınıza inanıyorsanız, oda sıcaklığına gelmiş olan yumurtaları ilave ederek, çırpma işlemine devam ediniz. Bu aşamada da çırpma süresini uzun tutunuz. Bir kâsenin içinde kabartma tozunu ve elenmiş unu iyice karıştırınız. Yumurtalı karışıma sütü ve vanilyayı ilave ederek biraz daha çırpın. Karışımın içine un ve kabartma tozu karışımını yavaşça ilave ederek, tahta kaşıkla karıştırın. Bu aşamayla birlikte mikseri kullanmamanızı tavsiye ederiz. Mikser hızla çırptığından, hamurun içindeki hava kabarcıklarını söndürecek, bu da kekiniz yeteri kadar kabarmasını önleyecektir. Hamurunuz karıştıysa, yarısını başka bir kâsenin içine alınız. Bir tanesinin içine üç yemek kaşığı kakaoyu iyice karıştırın. Karıştırmakta zorlanırsanız, içine 1-2 yemek kaşığı süt ilave ederek yedirin. Şimdi tepsinizi yağlayın. Tepsinin orta bölümünden başlayıp, önce yarım bardak kakaolu hamurdan, ardından yarım bardak sade hamurdan dökmeye başlayın. Siz orta taraftan döktükçe, kekiniz yayılacak, etrafında çizgiler meydana getirecektir. Hazırladığınız kek hamurlarının hepsi bitene kadar işleme devam edin. Tepsinin içindeki kek hamuru tam olarak yayılmadıysa, hafifçe tepsiyi eğerek her tarafa hamurun yayılmasını sağlayın. Şimdi kürdanla orta bölümden yan taraflara doğru çizgiler yapmaya başlayın. Çizgilerin yapımında tepsinin dibine inmeden, sadece üst bölümden çizgiler oluşturun. Bu sizin yaratıcılığınıza kalmış. Piştikten sonra eserinizi göreceksiniz. Arzu ederseniz kürdanla bir dışarıdan içeriye doğru, bir de içerden dışarıya doğru çizgiler oluşturun. Önceden 175 derecede ısıttığınız fırına artık tepsinizi atabilirsiniz. Takriben 35-40 dakika içinde zebra kekiniz pişmiş olacaktır. Üzeri kızardıktan sonra, dışarıya alarak soğumasını bekleyiniz. Artık sevdiklerinize kendi yaptığınız sanat eserini ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }