{ "title": "Zencefilli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/zencefilli-kek.JPG", "date": "21.01.2024 11:49:47", "author": "Onul", "article": [ { "article": "Zencefilli kek, çay saatlerinizi keyiflendirecek harika bir kek tarifidir. Zencefil vücut için birçok yararı olan bir bitkidir. Özellikle soğuk günlerde keklerinizi zencefil ile tatlandırarak bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirebilirsiniz.

Zencefilli Kek İçin malzemeleri
Zencefilli Kek Nasıl Yapılır?

Diğer keklerde de olduğu gibi zencefilli kek hazırladığımız zamanda kullanacağımız bütün malzemeleri 3-4 saat kadar oda sıcaklığında bekletmeliyiz. Zencefilli kekimize tereyağımızı çukur bir kabın içine alarak başlıyoruz. Tereyağımızı mikser yardımı ile akışkan bir kıvam alana kadar çırpıyoruz akışkan kıvamı alan tereyağının içine esmer şekeri ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Şeker ve tereyağı krema kıvamı alıncaya dek çırpmaya devam ediyoruz. Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtaları teker teker tereyağının içine ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Şimdi yavaş yavaş sütü karışımımızın içine ekleyeceğiz. Sütümüzü eklerken çırpmaya devam etmeliyiz.

Başka bir kabın içine un, kabartma tozu, zencefil ve tuzumuzu eleyerek alıyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz. Kuru malzemeler birbiri ile iyice karıştıktan sonra yumurtalı harcımızın içine kuru malzemeleri ilave ederek 5 dakika kadar çırpıyoruz. Pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde ettikten sonra kekimizi pişireceğimiz kalıbımızı önce katı yağ ile yağlıyoruz ve üzerine un serperek kalıbımızın her tarafını un ile kaplıyoruz. Fazla unu silkeledikten sonra hazırladığımız kek hamurunu kalıbımıza boşaltıyoruz. Kekimizi 160 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyoruz. Kekimizi fırından almadan önce muhakkak pişip pişmediğiniz test etmeliyiz. Pişen kekimizi fırından alarak bir süre soğuması için bırakıyoruz. Kalıbımızı servis tabağına ters çevirerek çıkartıyoruz ve dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }