Çikolatalı Islak Kek



Çikolatalı ıslak kek, çikolata yemekten vazgeçemeyenler için harika bir lezzet. Üzeri çikolata soslu, içi ise yumuşacık ıslak çikolata. Oldukça da pratik olan bu tarif zor anlarınız  da adeta bir kurtarıcı olacak.

Çikolatalı Islak Kek Malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 70 gram tereyağı
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 6 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı vanilya esansı

Çikolatalı Islak Kek Sosu İçin

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 1 kahve fincanı krema veya süt
  • 1 çorba kaşığı granül kahve

Çikolatalı Islak Kek Hazırlanışı

Çikolatalı ıslak kek herkesin beğenisini kazanacak nitelikte ve yumuşacık bir kek tarifidir. Kekimizi hazırlamak için öncelikle tereyağını eriteceğiz. Ufak bir kabın içine bir miktar su koyarak ocağa alıyoruz. Bir kasenin içine tereyağı ve çikolatayı alarak ocakta kaynayan suyun buharında eritmeye başlıyoruz. Su ile tereyağını koyduğumuz kasenin birbirine temas etmesine izin vermemeliyiz. Tereyağı ve çikolata eridikten sonra ılıması için bir kenara bırakıyoruz.

Yumurtaların tek tek sarısından beyazını ayırıyoruz. Beyazlarını ayırdığımız yumurtaları mikser ile köpük köpük oluncaya kadar yüksek devirde çırpıyoruz. Yaklaşık 10 dakika sonra yumurtalar istenilen kıvama ulaşacaktır. Bu nedenle en az 10 dakika çırpmalıyız.  Köpüren yumurtaların içine toz şekeri ilave ederek, yumurtaların sarılarını teker teker ekliyoruz ve çırpma işlemine devam ediyoruz.

Çikolatalı Islak Kek

. Bu aşamada yumurta beyazlarının sönmemesi çok önemlidir. Beyazların sönmemesine özen gösteriyoruz. Çırpılan karışıma vanilya esansını da ilave ederek 1-2 dakika kadar daha çırpıyoruz. Yumurtalı karışıma suyun buharında erittiğimiz ve ılımaya bıraktığımız çikolata ve tereyağını da yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. (tereyağı ve çikolata karışımının ılık olması şarttır. Aksi halde yumurtaların pişmesine neden olabilir.) Karışıma son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu da ila ve ederek tahta kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.

Keki pişireceğimiz kalıbın ya da tepsinin her tarafını katı yağ ile yağlayarak un serpiştiriyoruz. Fazla unu almak için kalıbı silkeliyoruz. Hazırladığımız hamurumuzu kalıbımıza döktükten sonra önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimizin piştiğini kontrol etmek için kürdan testi yapabiliriz. Pişen kekin orta kısmı kenarlarına göre daha yumuşak olacaktır.

Pişen kekimizi fırında aldıktan sonra soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Bu arada kekimizin sosunu hazırlamaya başlayacağız. Tereyağı ve çikolatayı uygun bir tavaya alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak eritiyoruz. Karışım eridikten sonra içine 1 çorba kaşığı granül  kahvemizi ve sütümüzü ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Sos kaynama aşamasına ulaşmadan ocağın altını kapatıyoruz. Soğuması için bir kenara aldığımız kekimizi kalıptan parçalanmasına izin vermeden çıkartıyoruz. Hazırladığımız sosu kekin üzerine düzgün bir şekilde döküyoruz ve soğuması için bekliyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:45:41





Çikolatalı Islak Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

2 Yorum Yapılmış "Çikolatalı Islak Kek"

Uygur

Cevap Sayısı: 1
Çocukluğumuzun vazgeçilmezlerindendir ıslak kek.. Henüz tatmayan varsa hayatta önemli bir eksiği var demektir.:) Herkese afiyet olsun..

2014-02-25 / Kullanıcı oyu: 4,5

Aligüher

Cevap Sayısı: 0
Normalde kuru pasta veya kek türünü pek sevmeyen ben, ıslak keke bayılıyorum. Birde yanında sıcak ve taze bir çay olduğunda mükemmel bir ziyafet oluyor. Ama çikolatası tam ayarında olmalı. Fazla katılınca insanı bayıyor. Az katılınca da fazla kuru oluyor ve pek fazla lezzetini alamıyoruz.

2014-02-20 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018