Cup Kek



Cup Kek, habersiz gelen misafirler için, çabuk hazırlanabilecek bir seçenektir. İçerisinde kullanılan malzemelerden dolayı, oldukça besleyici ve de doyurucudur. Servisinin kolaylığından dolayı tercih edilebilir. Üzerine değişik kremalar sürülebilir. Çocuklar için cazip görünümler kazandırılabilir. Ara öğünlerde atıştırmayı sevenler için lezzetli bir atıştırmalık olabilir. Okula giden küçük çocukların beslenme çantalarına konulabilir. Cafelerde müşterilere sunulabilir. Çayı boş içmek istemeyenler için önerilir. Gece atıştırmasını sevenler için pratik bir atıştırmalık olacaktır. Arkadaş toplantılarında menüye eklenebilir. Çalışan hanımlar için yapılışı pratik ve kolay bir seçenek olabilir. Saklama koşullarına dikkat edilmelidir. İçerisinde süt bulunmakta olan bu kek, oda sıcaklığında en fazla bir gün bekletilebilir. Buzdolabında ise bu süre daha fazla olabilir. Ağzı kapaklı bir kabın içerisinde, buzdolabında 3 gün boyunca saklanabilmektedir.  

Cup Kekin Besin Değeri:
Yağ (g)  13.06
Karbonhidrat (g) 47.06 
Protein (g)  6.36
Kolesterol (m g)  82.42
Potasyum (m g)  97.41
Sodyum (m g)  197.75
Vitamin A  65.81
Kalsiyum 58.11
Vitamin C 0.22
Demir 0.98

Malzeme Listesi
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 6 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabarma Tozu
  • 2 Çorba Kaşığı kakao
Üzeri İçin:

  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Çorba Kaşığı Kakao
  • 1 Çorba Kaşığı Margarin 
Üzerinin Süslemesi İçin:

  • 3 Çorba Kaşığı Hindistan cevizi
  • 3 Çorba Kaşığı Renkli Şeker
Hazırlanışı:

Derin bir çırpma kabının içerisine öncelikle yumurtalar ve şeker konulur. Mikser ile yumurtaların renkleri açılana dek çırpılır. Bu işlemin yaklaşık 7 dakika yapılması gerekmektedir. Çırpma işlemi sürerken malzemenin içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı süt ilave edilir.
Cup Kek

İlave edilen bu malzemelerin ardından çırpma işlemi yaklaşık olarak 2 dakika kadar sürdürülmelidir. Çırpma kabının içerisine kakao ilave edilir ve çırpma içlemi tamamlanır. Ayrı bir kabın içerisine un, kabartma tozu, vanilya süzgeç ile elenir. Elenmiş olan kuru malzeme karışıma ilave edilir ve tahta bir kaşık yardımı ile hamur nazikçe karıştırılır. Bu aşamada mikser kullanılabilir, fakat mikserin düşük devirde çalıştırılması gerekmektedir. Çünkü bu kekin özelliği çok kabarmasıdır ve kekin kabarması isteniyorsa kuru malzemeden sonraki işlemin nazik ve yavaş yapılması gerekmektedir. Topak kalmayacak şekilde karıştırılan hamur kalıplara dökülmek üzere hazırdır. Kekin pişirileceği küçük kağıt veya silikon kalıplar fırın tepsisine sıralanır. Kalıpların her birisine 1,5 çorba Kaşığı hamur dökülür. Kağıt kek kalıbı tercih edildi ise her bir kekin altına 2 adet kalıp konulmalıdır. Kek çok fazla kabara cağından, tek kalıp taşımayacaktır ki bu sebepten iki kalıp önerilmektedir. Silikon kalıplarda bu sorunlarla karşılaşılmayacağı için tek kalıp yetecektir. Kalıplara yerleştirilen hamurlar önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırına yerleştirilebilir. Keklerin pişme süreleri yaklaşık 15 dakikadır. Pişen kekler soğumaları için bir kenarda bekletilir.

 Üzerinin kremasını pişirmek için derin ve yapışmaz özellikli bir tencere ocağa alınır. Tencerenin içerisine süt, un, kakao ilave edilir. Tencerenin altı mutlaka kısık olmalıdır. Bir çırpma teli ile sürekli karıştırılmalıdır. Kaynamaya başlayan kremanın içerisine önce toz şeker ardından margarin ilave edilir. Krema kaynadıktan sonra 4 dakika pişirilmelidir. Pişme işlemi tamamlanan krema hafif ılık hale gelene kadar çırpılmalıdır. Soğuma ve dinlenme işlemi tamamlanmış olan keklerin üzerlerine krema kaşık yardımı ile dökülmelidir. Kekin soğuk kremanın ılık olması gerekmektedir. Kremaları dökülmüş olan cup keklerin üzerlerine Hindistan cevizi ve renkli şekerler serpilmelidir. Bu aşamada Hindistan cevizini veya renkli şekeri kullanmak istemeyenlere öneri, keklerin üzerlerine rendelenmiş olan beyaz çikolatada serpilebilir. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:48:51





Cup Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Cup Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kepekli Kek

Kepekli kek, Pasta, börek veya tatlı bence kimsenin vazgeçemeyeceği yiyeceklerden bir tanesidir. Büyük veya küçük herkesin severek yediği yiyeceklerdir bunlar. Pasta veya börek diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin veya sürekli...

Taze Kayısılı Kek

Taze Kayısılı Kek; Malatyalı biri olarak böyle bir tarifi sizlerle paylaşmak benim için biraz daha heyecanlı olacaktır. Çeşitli şekillerde tükettiğimiz kayısıyı bu sefer de kek tarifimizde kullanacağız. Hem içine hem üstüne kullan...

Şeker Hamurlu Kurabiye

Şeker Hamurlu Kurabiye, yakın dönemde oldukça çok tercih edilen tarifler arasında olan şeker hamurlu kurabiye, özellikle doğum günü partilerinde, kına ve düğün organizasyonlarında, diş buğdayı ve ilk adım kutlamalarında tercih edi...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Diyabetik Kek

Diyabetik kek, Kek, pasta veya tatlıyı sevmeyen yoktur bence. Özellikle de biz Türk milletinin tatlıya ne kadar düşkün olduğunu herkes biliyordur. Ancak herkes tatlıyı sevebilir ama herkes tatlı yiyemez. Çünkü şeker hastalığı olan...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fındık Ezmeli Kek

Fındık Ezmeli Kek, oldukça pratik olması nedeni ile ve fındık ezmesi sevenler için şahane bir lezzet olmasının yanı sıra zahmetsizce çarçabuk hazırlanmasından dolayı sizlerde  özellikle çat kapı gelen konuklar için  çayınız demlen...

Mikro Dalgada Kek

Mikro Dalgada Kek, En pratiğinden, en nefisinden, şahane bir lezzeti ve dokusu olan bu keki sevdiklerinize yapmalısınız. Bilhassa çocuklar çok sever, mikro dalgada yapılan kek, anneler tarafından bu nedenle sık yapılır. Üstelik ça...

Kalburabastı

Kalburabastı, Tatlı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir.Her yaş grubunun severek tükettiği bir yiyecektir.Bu kadar sevildiği içinde tatlı çeşitleri bizim mutfağımızda fazlası ile mevcuttur. Hatta tatlı o kadar...

Köstebek Pasta

Köstebek Pasta; Görünüm olarak köstebeğe benzediği için bu adıyla bilinen bir tariftir. İç kremanın kıvamını tutturmak oldukça önemlidir.  Katı bir krema olması gerekir. Akışkan olursa görselliğini bozar ve bütün emeğiniz heba olu...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2016