Islak Kek Browni Tarifi, Kekin böylesine mükemmel ve lezzetli olarak damaklarınızda tat bırakmasına inanamayacaksınız. Sevdiklerinizi ve kendinizi şımartmak istiyorsanız buyurun ıslak kek browni hazırlamaya.
Islak Kek Browni Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
- ½ su bardağı sıvıyağ
- 3 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- ½ su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1çay bardağı toz haline getirilmiş fındık
Islak Kek Browni Tarifi Sosu için
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- ½ su bardağı toz şeker
- 1 paket bitter çikolata
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Islak Kek Browninin Üzeri için
- 1çay bardağı Hindistan cevizi ya da arzuya göre dövülmüş fındık, ceviz
Islak Kek Browni Tarifi Nasıl Yapılır?
Islak kek borowni hazırlamaya ilk olarak kekimizin sosunu hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 2 su bardağı süt, yarım su bardağı toz şeker ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ilave ederek ocağa alalım. Ardından bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırarak sosumuzu kıvam alana kadar pişirelim ve sosumuz kıvam almaya başladıktan sonra üzerine 1 paket bitter çikolatayı küçük parçalara bölerek ilave edelim. Ardından sosumuza 1 çorba kaşığı tereyağını da ekleyerek karıştırmaya devam edelim ve sosumuz kaynayarak pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alarak üzerinin kaymaklanmaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakalım.
Daha sonra kekimizi hazırlamak için karıştırma kabımıza oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurtayı kırarak üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla yumurta ve şeker kar halini alıncaya kadar çırpalım. Çırpılan karışımın üzerine 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip iyice karıştırarak üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı sütü, 1 çay bardağı toz fındık, 1 paket kabartma tozu, 1paket vanilyayı ilave ettikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırarak harmanlayalım. Karışımın üzerine 1su bardağı unu Azar azar ekleyerek karışım akışkan bir kıvam alana kadar mikserle çırpalım. Ardından kek kalıbımızı margarinle iyice yağlayarak hazırladığımız kek hamurunu kalıbımızın içine dökelim. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak kekimizi fırına verelim. Kekimiz 180 derecedeki fırında kabararak kızarmaya başladıktan sonra fırının ısısını 160 dereceye indirerek kekimizin içini çekerek pişmesini sağlayalım.
Daha sonra pişen keki fırından alarak ilk sıcaklığı çıktıktan sonra özenli bir şekilde kalıptan çıkartalım. Ardından boşalan kek kalıbının içine önceden hazırlayarak soğuttuğumuz kalıbın çeyreğine kadar boşaltılın ve kalıbın içindeki sosun içine soğuyan keki tekrar düzdün bir şekilde yerleştirelim.
Ardından kekin üzerine kalan sosu gezdirerek dökelim ve kekin sosu daha iyi çekmesi için bekletelim. Ardından sosu iyice çeken keki düz bir servis tabağına düzgün bir şekilde ters çevirerek çıkartalım.
Hazır hale gelen ıslak kekimizi en az bir iki saat kadar beklettikten sonra üzerine Hindistancevizi serpiştirdikten sonra dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun.