Limonlu Kek



Limonlu kek, limon yemeklerde, çorbalarda kullanıldığı gibi kek yapımında da kullanılmaktadır. Limonun vücuda bir çok faydası vardır. Keklerinize limonun müthiş aromasını ilave ederek harika kekler hazırlayabilir, misafirlerinize çay ile servis yapabilirsiniz. Limonun faydalarını bilmeyen yoktur. Bağışıklık sisteminden enfeksiyon hastalıklara kadar birçok faydası vardır. Ayrıca lif bakımından da oldukça zengindir. limonu kek yapımında kullanarak olumlu etkilerinden yararlanmak mümkündür.

Limonlu Kek Malzemeleri

  • 5 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından az fazla tereyağı (tuzsuz)
  • 1 su bardağından 1 yemek kaşığı fazla toz şeker
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Kek Hazırlanışı

Limonlu kekimizin çok güzel sonuçlanabilmesi için kullanacağımız tüm malzemeleri 4-5 saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz. Limonlu kekimize tereyağımızı çukur bir kabın içine alarak başlayalım. Çukur kaba aldığımız tereyağımızı 3-4 dakika kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz. Ardından çırptığımız tereyağının üzerine toz şekerimizi ekleyerek karışım krema kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz. Ardından karışımın içine 5 adet yumurtamızı teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

Kuru malzemelerimizi hazırlamak için, öncelikli olarak unumuzu eleyerek geniş bir kaba alıyoruz. Unumuzun içine kabartma tozu, vanilya ve bir tutam tuz ilave ettikten sonra kaşık yardımı ile harmanlıyoruz. Ardından limonumuzu yıkayarak kabuğunu unlu malzemelerimizin üzerine rendeliyoruz. Kuru malzemelerimizi daha önce hazırladığımız yaş malzemelerin içine ilave ederek bütün malzemelerimizi mikser yardımı ile 1-2 dakika kadar çırpıyoruz. Bir kahve fincanı kadar limon suyu sıkıyoruz ve karışıma ilave ederek mikser ile hızlı bir şekilde harcımıza yediriyoruz

Limonlu Kek

Kek hamurumuz artık hazır hale geldi. Kekimizi pişireceğimiz kelepçeli kalıbımızı yağlı kağıt ile kaplıyoruz. Yağlı kağıdımız yoksa kelepçeli kalıbımızı katı yağ ile yağlayarak her tarafına un serpiştiriyoruz. Kalıbımızdaki fazla unu silkeleyerek hazırladığımız limonlu kek harcını kalıbımıza güzelce döküyoruz ve yayılmasını sağlıyoruz. Kek hamurumuzu önceden 190 derecede ısıttığımız fırınımıza sürerek yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz. Kekimizi fırından almadan önce mutlaka pişip pişmediğini kontrol etmek için tam ortasına kürdan batırıyoruz. Batırdığımız kürdana hamur bulaşmazsa kekimiz pişmiş demektir. Yarım saat kadar pişirdiğimiz limonlu kekimizi fırından alarak oda sıcaklığında 20 dakika kadar soğutuyoruz.

Kekimizin soğuma aşamasında üzeri için kullanacağımız sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Limonlu kekimizin sosu için 1 su bardağı pudra şekerini çukur bir kabın içine alıyoruz ve üzerine bir fincan kadar limon suyu ilave ediyoruz.(Limon suyu taze sıkılmış olmalıdır.) Çatal ile sosumuzu iyice karıştırdıktan sonra soğuyan limonlu kekimizin üzerine döküyoruz. Limonlu kekimiz bu aşamadan sonra servis için hazır hale gelmiş demektir. Artık dilimleyerek servis edebiliriz.

Limon suyu ve limon kabuğu kullanarak hazırladığımız limonlu kek besleyici değeri yüksek olan bir kek tarifidir. Çocuklarınızın ve sevdiklerinizin beslenmesine katkıda bulunmak için limonlu kek hazırlayabilirsiniz. Limonun mayhoş tadı ile harika bir lezzete ulaşmak bu kek tarifi ile mümkün olacak. Limonun sindirime yardımcı olma özelliği ile beraber mide yanması, şişkinlik hissini azaltma gibi bir özelliği de vardır. Ayrıca limon kalp, beyin ve sinir işlevleri açısından oldukça yararlıdır. Limonu tek başına tüketemeyenler için bu kek tarifi adeta bir sağlık kaynağı olacaktır.

Kendinizi stresli hissediyorsanız ya da gergin bir gün yaşıyorsanız bir fincan çayın yanında bir dilim limonlu kek yiyerek stresinizi ve gerginliğinizi gidererek kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:36:45





Limonlu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Limonlu Kek"

Râfi

Cevap Sayısı: 0
Limonun koku ve tadı keki muhteşem yapar. Burada da gerçekten güzel anlatılmış. Hemen deneyeceğim.

2014-03-06 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018