Yaş Pasta Keki



Yaş Pasta keki, (pandispanya) birçok tarifi vardır bu tariflerle de evde çok güzel yaş pastalar yapabilirsiniz. yaş pasta hamurunuzun çökmemesi için dikkat etmeniz gereken bir takım puf noktası vardır. Bunlardan bir kaçı şunlardır. Fırını önceden 170- 180 derecede ısıtılmalı yaş pasta keki fırına atıldıktan sonra kesinlikle 15-20 dakika fırının ağzı açılmamalıdır. İyi pişmeyen hamur çöker bu nedenle pişip pişmediğini kontrol etmeden fırından çıkartılmamalıdır. Kek ve pandispanya da kesinlikle karbonat kullanmamalı kabartma tozu kullanmalıdır. Yaş pasta kekinin pişip pişmediğini anlamak için kekin ortasına bir kürdan batırarak anlaşıla bilirsiniz. Kesinlikle pişmeden çıkartılmamalıdır. Aksi taktirde kek çöker yapılan kek hiç bir işe yaramaz. Kekin parçalanmadan çıkması için yağlı kağıt, folyo yada kalıbı margarinle yağlayarak sonra un serpiştirdikten sonra harcı boşaltarak pişirilmelidir. Kek soğumadan kesinlikle çıkartılmamalıdır. Sıcak çıkartılan kekte parçalanabilir.

Yaş Pasta Keki Malzemesi:
  • Dört yumurta
  • 5 fincan şeker 
  • 5 fincan un
  • 1 fincan su 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Yaş Pasta Keki yapılışı: Çırpma kabının içine yumurtanın beyazlarını koyarak göz kararı şekerimizin bir miktarını koyup çırpma işlemine başlayalım yumurta akları ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpalım çırpıldıkça yumurta aklarının köpürüp kabararak sertleşmeye başlayacaktır.
Yaş Pasta Keki

Daha sonra yumurtanın dört sarısını kalan şekeri de ayrı bir kapta çırpma işlemine devam edilir ve bir fincan suyu ilave ederek çırpılır. yumurta sarısı karışımının içine un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ilave edelim ve tekrar çırpmaya devam edelim daha sonra çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş ilave ederek bir spatula yardımı ile yavaş yavaş söndürmeden karıştıralım daha sonra tereyağı veya margarin ile yağlanmış kalıbımıza her yeri kapanacak şekilde unlayalım daha sonra hazırladığımız karışımı kalıba dökelim kalıbı bir iki kez tezgaha vurarak hamuru oturtalım sonra kalıbın altına alüminyum folyo ile sarıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırına atarak yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir. Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini test edebilirsiniz. Kek piştikten sonra fırın telinin üstünde yaklaşık 10-15 dakika soğutulmaya bırakılır ve daha sonra tezgahın üzerine alınır. kek kalıbı veya tepsiden çıkartılarak ve tırtıklı bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayrılır. Arzuya göre her türlü kremayla kaplayarak yaş pastanızı tamamlaya bilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2016 15:22:31





Yaş Pasta Keki Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Yaş Pasta Keki"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Patatesli Poğaça

Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Ha...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ocak - 2018