Ağlayan Kek Tarifi
Ağlayan kek tarifi, ağlayan kek sizlere kekin dışında bir pasta lezzeti verebilecek bir tarif. İçine koyduğunuz sütün, çikolata sosunun kek ile bütünleştiği harika bir lezzet. Yapımı da sizleri fazla üzmeyecek, önce kekinizi pişireceksiniz daha sonra üzerine malzemelerini ilave edeceksiniz. Yalnız bu tarifi ildiğiniz normal kek kalıplarında pişirmeyin.
Bunun nedeni kekin pişirildiği kapla sunum yapılmasındandır. Sizlere tavsiyemiz dikdörtgen bir borcam kullanmanızdır. Cam olduğundan, kekinizin görünüşü daha güzel olacak. Bir de normal kekin içine biliyorsunuz sıvı yağ konur. Bu tarifimizde sadece bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave ediyoruz. Bunun nedeni ise piştikten sonra üzerine döktüğünüz sütü daha güzel içine çekmesi ve yumuşak olması içindir. Ayrıca keki bir gün önce pişirin ve sütünü üzerine dökün. Krem şanti karışımını da üzerine bir gün önceden ilave din. Servis yapacağınız gün çikolatalı sosu üzerine dökün. Böyle yaparsanız, kekin daha güzel olduğunu göreceksiniz. Bunlar kekinizin küçük püf noktaları. Şimdi isterseniz ağlayan kekin yapımına geçelim.
Ağlayan kek tarifi için malzemeler
Kek malzemeleri- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı kakao
Kekin ıslatılması içinÇikolata sosu için- 4 kahve fincanı süt
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tablet çikolata
Kekin üzerine koymak için- 1 paket krem şanti
- 1 kâse dövülmüş ceviz, fındık vs.
Ağlayan kek nasıl yapılır?- Kekin hazırlanması: Kekimizi yapmak için önce oda sıcaklığında olan yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpıyoruz. Biliyorsunuz ki, kek yapımında kullanılan tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Bu nokta kekin kabarmasına etki eden en önemli unsurlardan biri. Bir de ilk aşamada yumurta, toz şeker ve sıvı yağın iyice çırpılması gerekir. Buna şu şekilde açıklık getirelim. İçine koyduğunuz toz şeker eriyinceye kadar çırpmalısınız. Karışımını yeteri kadar çırpıldıysa, içine sıvı yağı ve sütü ilave edin. Bu arada çırpmaya devam edin. Başka bir kabın içinde elenmiş unu, kabartma tozunu ve kakaoyu iyice karıştırın. Bu karışımı da yumurtaları çırptığınız malzemelerin içine ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Artık mikser kullanmayın. Bu detayda kekin kabarmasına etki edecektir. Bu arada fırınınızı 175 derecede ısıtın. Kek hamurumuz için 28X28 cm ölçülerinde bir borcam için ideal ölçüde. Borcamı yağlayarak, kek hamurunu içine dökün. Kekinizi pişmesi için fırına koyabilirsiniz. Fırın kapağını ilk 20 dakikada hiç açmayın. Yaklaşık olarak 25-35 dakikada kek pişmiş olacaktır. Piştiğini bir kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz. Keke batırdığınız kürdan temiz olarak çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Pişen kekinizi fırından dışarıya çıkarın. Kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra, kürdanla üzerine delikler açın. Daha sonra 2 bardak ılık sütü üzerine gezdirin. Kekiniz soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın. Şimdi diğer malzemelerin yapımına geçelim.
- Krem şanti ve çikolata sosunun hazırlanması: Krem şantiyi üzerinde yazdığı gibi soğuk sütle çırparak hazırlayalım. Bunu tamamen soğumuş olan kekin üzerine sürelim. Keki yeniden buzdolabına kaldıralım. Şimdi çikolata sosumuzu hazırlayalım. Bunu isterseniz hazır olan paketlerden de yapabilirsiniz. İsterseniz bizim verdiğimiz tarifi kullanabilirsiniz. Bir tencerede sütü, toz şekeri, buğday nişastasını ve kakaoyu iyice karıştırın. Bunu orta ateşte karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Ateşten indirmeden önce çikolataları parçalayarak içine atın. Çikolatalar tamamen eridikten sonra, hazırladığınız sosun soğumasını bekleyiniz.
- Ağlayan kekin hazırlanması: Buzdolabında olan üzerine krem şanti sürdüğünüz keki dışarıya alın. Soğumuş olan çikolata sosunu üzerine kaplayın. Ağlayan kekin üzerine arzunuz göre, dövülmüş ceviz, fındık, badem, Antep fıstığı, Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyin. Kekiniz artık konuklarınıza sunulmak için hazırdır. İçinde pişirdiğiniz borcamla beraber servis edebilirsiniz. Kekinizin görünümü kadar, lezzeti ve yumuşaklığı yiyenleri hayran bırakacaktır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 13:25:02
Ağlayan Kek Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|