Baton kek, lezzeti hazır keki aratmayan ve bir kez deneyenlerin bir daha ki sefere denemek için can atacakları enfes bir kek tarifidir. Dışarıdan bakıldığında her ne kadar normal kek havası verse de kestiğinizde ve ağzına bir lokma aldığınız da normal kekten ne kadar farklı bir lezzeti içerisinde barındırdığına tanık olacaksınız.
Baton Kek İçin Gerekli Malzemeleri
- 2 tane oda ısısında yumurta
- Yarım su bardağı fındık yağ
- 2 çorba kaşığı kakao tozu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağı günlük süt
- Yarım su bardağından iki parmak fazla toz şeker
- 1 yemek kaşığı margarin (Kek kalıbını yağlamak için)
Sosu için
- 1 çorba kaşığı kakao tozu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
Baton Kek Nasıl Yapılır?
Ön hazırlık; kekin hazırlık aşamasına geçmeden önce fırının ayarını açalım ve içerisini ısıtalım
Kekimizin yapılışına önce bir karıştırma kabı alarak ve içerisine yumurtaları kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine yarım su bardağından biraz fazla şeker ilavesi yapalım ve çırpma işlemine bu nokta da başlayalım. Karışım köpüklü bir kıvam olunca içerisine sıvı yağ ile bir su bardağı sütümüzü ekleyelim ve çırpma işlemimize kaldığımız yerden devam edelim. Arkasından karıştırma kabımızın içerisine unlu malzemeleri bir yerde buluşturduktan sonra azar, azar ekleyelim ve her seferinde çırpmaya özen gösterelim.
Bütün kek malzemelerini kek harcının bulunduğu kabın içerisinde buluşturduktan sonra dikkatli bir şekilde yaklaşık 3 dakika boyunca çırpıcı ile karıştıralım ve kek hamurumuzu pişmesi için hazır hale getirelim. Hazır olan kek hamurumuzun pişeceği baton kek kalıbının içerisini margarin ile yağlayalım ve azıcık un serpiştirelim. Daha sonra kek kalıbımızın içerisine önceden hazır hale getirdiğimiz baton kekimizi ilave edelim ve önceden ısıtılmış fırınımıza pişmesi için gönderelim. 180 derece ayarda olan fırınımız da kekimiz 30 dakika boyunca pişirelim ve piştikten sonra çıkartalım.
Fırından çıkan kekimizin üzeri için; kakao, şeker ve sütü ayrı bir kabın içerisinde karıştıralım şekeri eritelim. Hazırladığımız bu karışımı ılık olan kekimizin üzerinde gezdirelim ve soğuyup dinlenmesi için kekimizi buzdolabımıza gönderelim. Kekimiz sosunu çektikten sonra dolabın içerisinden alalım ve dilimleyerek servis tabaklarına yerleştirelim.
Afiyet olsun.