İlk olarak yumurtaları ve şekeri 5 dk güzel bir kıvama gelene kadar iyice çırpalım. Daha sonra süt ve sıvı yağını da ilave edip birkaç dk daha çırpalım. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp bu karışıma ilave edelim. Akışkan bir hamur elde edene kadar çırpalım. Kullanacağınız kek kalıbını ya da küçük boy bir tepsiyi (Ben tepsi kullandım) alıp yağlayalım ve hamurumuz yapışmasın diye biraz üstüne un serpiştirelim. Hazırlamış olduğumuz hamuru tepsimizin veya kalıbımızın içine döküp önceden ısıtılmış180 derece fırına pişmesi için yerleştirelim.
Kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım. Bir bıçak yardımı ile yan tarafından düz bir şekilde 2 eşit parçaya bölelim. 2'ye böldüğümüz kekleri soğuması için bekletirken iç sosunu yapmaya başlayalım. İç sos için kullanacağımız bütün malzemeyi karıştırıp en son katı bir kıvama geldiğinde çikolatayı ekleyip içinde eritelim ve soğuması için bekletelim. Bu arada kekimizin her tarafını süt ile ıslatalım. Hazırladığımız iç sosun yarısını kekimizin altına kalan yarısını da üstüne dökelim. Ancak alt kısma sosun üzerine krem şanti de sürelim. Keklerimizi birleştirip üzerini krem şanti ile süsleyelim. Süsledikten sonra 2-3 saat buzdolabında soğuması için bekletelim
Ev Pastası hazır çıkarıp servise sunalım.
Afiyet olsun.