Kabaran Kek Tarifi

Kabaran kek tarifi, kek yapmanın kolaylığı yanı sıra kabarık olmasına dikkat eden hanımlar için bir kurtarıcı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aniden gelen misafirler için pişmesindeki kolaylığı ve evdeki malzemelerle çabucak ortaya çıkarılacak bir kek olduğundan çoğunlukla tercih edilmektedir. Ancak bu kadar kolay ve çabuk pişmesinin yanı sıra, görsel sunum olarak kabarık şekilde servis edilmesi için de bazı püf noktaları bulunmaktadır.
Siz de kekinizin tam istediğiniz ölçüde kabarık olmasını istiyorsanız püf noktalarına dikkat ederek pişirebilirsiniz.

Kekin Kabarık Olması İçin Püf Noktalarını Şu Şekilde Sıralayabiliriz

  • Kek hamuru fazla bekletilmeye gelmediği için, kekinizi pişirmeden önce kek kalıbınızı hazırlamanız gerekmektedir. Margarinle etrafını yağladığınız kek kalıbına 1 yemek kaşığı un serperek, kalıbın tüm etrafını sarmasını sağlamak için peçeteyle veya el yordamıyla yayın. Margarin kullanılmasının sebebi ise; kek fırında pişerken kabardığı zaman kalıbın kenarlarına tutulması içindir.
  • Kek yaparken kullanacağınız malzemelerin buzdolabındaysa önceden çıkararak oda sıcaklığı seviyesine erişmesini sağlayın. Özellikle yumurta, süt, kabartma tozu, yoğurt soğuk olmamalıdır.
  • Kek malzemeleri içinde tariflerin hemen hemen hepsinde süt ve şeker mutlaka bulunur. Karışımı oluşturmaya başlamadan önce bu iki malzemeyi öncelikli olarak koymalı ve krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpmalısınız. Şekerin iyice eriyerek, yumurta ile tamamen özdeşleşmesi gerekmektedir.
    Kabaran güzel bir kekin ilk yöntemi budur.
  • Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra kekin hangi türü yapacağınıza bağlı olarak ilk önce sıvı malzemeler eklenir. Pandispanya gibi sünger bir kek yapacaksanız; yoğurt koymalısınız. Islak tarzda kek yapacaksanız; süt koymalısınız. Kakaonun kek malzemelerine eklendiği sırada mutlaka süt koymalısınız. Böylece tadı çikolata gibi olur.
  • Kuru malzemelerden un, kabartma tozu ve vanilya mutlaka elekte elenerek karışıma konmalıdır. Zira bu malzemeler havalandıkları takdirde kekin daha da kabarık olmasını sağlayacaktır.
  • Kek malzemesinin içine konacak olan diğer kuru ve katı malzemeler (Kakao, meyve vs.) un konmadan önce eklenmelidir.
  • Kekin katılaşmasında en büyük faktör unun eklenmesi olduğundan, unu koyarken mutlaka elinizdeki ölçü miktarına göre azar azar koymalısınız. Böylece birden koymadığınız un topaklanmayacak, yavaş yavaş karıştırdığınız için karışımla homojen olacaktır.
  • Unu elekten geçirdikten ve malzemeye ekledikten sonra meyve ve yemişleri en son koymalısınız. Zira bunları önce eklemeniz karışımı hazırlarken unun, topaklanmasına neden olacaktır.
  • Özellikle kekinizde kuru üzüm kullanacaksanız, yıkayıp unladıktan sonra eklemeniz dibe çökmesini önleyecektir.
  • Bitter çikolata ekleyecekseniz yine karışıma en son eklemeniz gerekmektedir.
  • Kek malzemeleri tamamen karıştırılıp hazırlandıktan sonra o anda kalıba koymanız gerekmektedir ve fırına vermeden önce tezgâha 3 kere kalıbı vurmanız, içindeki hava kabarcıklarının giderilmesinde etkili olacaktır.
  • Kekin tam pişme ısısı 180 derecedir. Fırına verdiğiniz anda ilk 20 dakika fırını açmamanız kekin sönmemesini sağlayacaktır. 20 dakikadan sonra ara ara istediğiniz yanıklıkta olunca temiz çatal ile batırıp pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Çatala malzeme bulaşmıyorsa kek pişmiş demektir.
  • Kek piştikten sonra fırın kapağını yarım açık kalacak şekilde keki fırının içinde 10-15 dakika kadar bırakmanız gerekmektedir. Bu süreden sonra kek ılıyıncaya kadar da dışarda bekletip ters çevirdiğiniz kek parçalanmadan kalıptan kolayca çıkacaktır.
  • En son olarak keki ılıyınca dilimlerseniz pürüzsüz bir görünümle servis edebilirsiniz. Sıcakken dilimlediğiniz vakit kek parçalanacaktır.
Bu püf noktalarına dikkat ederek pişirdiğiniz kekler kabarık olacak ve gelen misafirlerinize hazır alınmış görünümü verecektir.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 07:41:57
Kabaran Kek Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabaran Kek Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kabaran Kek Tarifi"
Çok güzel anlatmışsınız benim bildiğim bütün püf noktalarına ilaveten bilmediklerimde vardı. Bunlara dikkat edilince kek çok güzel kabarıyor gerçekten :)
Esra . 12.01.2015

Kek Kaç Dakikada Pişer

Kek kaç dakikada pişer, keklerin yapımı ve malzemesi kadar, pişme süreside lezzetlerine ve görünümüne etki etmektedir. Elektrikli, gazlı fırınlarda pişi...
Devamını Oku

Kek Kaç Derecede Pişer

Kek kaç derecede pişer, her kek tarifi aynı derecede pişirilmez. Mutlaka tariflerde yer verilen pişirme derecesine uyulmalıdır. Ancak en ideal kek pişir...
Devamını Oku

Yumuşak Kek Tarifi

Yumuşak kek, herkesin zevkle tüketeceği bir tariftir. Özellikle dişleri ile alakalı sorun yaşan kişiler için bir alternatif tarif olarak düşünülebilir. ...
Devamını Oku

Kakaolu Sade Kek Tarifi

Kakaolu Sade Kek Tarifi, klasik kek tarifleri arasında yer alır. Kakao ve sade kekin karışımı olan bu tarif her an elinizin altında olmalıdır. Çok bilin...
Devamını Oku

Pudingli Islak Kek

Pudingli ıslak kek, evinizde kolaylıkla ve sıkılmadan hazırlayabileceğiniz bir tarif olan bu keki özel günlerinizde ve kadınlar kabul günlerinde rahatlı...
Devamını Oku

Kolay Sütsüz Kek Tarifleri

Kolay Sütsüz Kek; bu tarifimiz de kolay ve masrafsız kek tariflerimiz arasındadır. Acil bir durumda pastasız kalmamak için evde her an bulunan malzemele...
Devamını Oku

Pirinç Unlu Kek

Pirinç unlu kek, özellikle çölyak hastalığı olan kardeşlerimizin tüketmesinde hiçbir sakınca olmayan bir kek tarifidir. Yediden, yetmişe herkes için fay...
Devamını Oku

Borcamda Kek

Borcamda kek, inanılmaz derecede kolay yapılmakta ve pek çok kek kalıbının aksine kek hamuru pişerken tabanına yapışmamaktadır. Kalabalık gelecek misafi...
Devamını Oku

Krem Şantili Islak Kek

Krem Şantili Islak Kek, Kendisini mutlu etmek isteyenler için lezzetli ve doyumsuz tadı ile damaklarda tat bırakacak şahane bir kek çeşidi olarak kolayl...
Devamını Oku

Tiriliçe Tatlısı

Tıriliçe Tatlısı: Sütlü tatlıların en hafif ve lezzetli olanıdır. Balkan mutfağından Türk mutfağına kadar gelmiş bir lezzettir. Zahmetli gibi görünen bu tatl...
Devamını Oku

Tepside Kek

Tepside Kek; Bildiğimiz en kolay kek tarifidir. Sabah kalvatısında bile beş dakikada hazırlayıp çayınız demlenene kadar pişirebilirsiniz. Çocuklarınıza da gü...
Devamını Oku

Karbonatlı Kek

Karbonatlı kek, malzemesine katılan karbonatın kabartıcı özelliği ile pişirilen lezzetli bir kek çeşididir. Hanımlar arasında kekin kabarık olması görüntü açıs...
Devamını Oku

Kalıp Kek Tarifi

Kalıp kek tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olan kekinizi kalıpta yapmaya ne dersiniz? Yumuşacık bir tat bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Üzerinde...
Devamını Oku

Sütsüz Kek

Sütsüz kek, sütsüz kek kolay ve masrafsız kek tarifleri kategorisinde yer alan bir tariftir. Evde her an bulunan malzemeler ile kolaylıkla yaparak sevdi...
Devamını Oku

Kek Nasıl Kabarır

Kek yapmak bayanlar arasında marifet işi olarak kabul edilir. Çünkü kek yapmanın da bir usulü vardır. Her kadın güzel kek yapamaz.Kek yapm...
Devamını Oku

Yaş Pasta Keki

Yaş Pasta keki, (Pandispanya) birçok tarifi vardır bu tariflerle de evde çok güzel yaş pastalar yapabilirsiniz. Yaş pasta hamurunuzun çökmemesi için dikkat e...
Devamını Oku

Puf Kek

Puf kek hafif ama son derece lezzetli ve hoş görünümlü atıştırmalık hazırlamak isteyenler için en güzel tariflerdendir. Hazırlanışı da son derece basit olan ...
Devamını Oku

Küçük Kek

Küçük kek; kendi el emeğiniz olan bu keklerin yapımı oldukça basittir. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tarifi misafirleriniz geldiğinde rahatlıkl...
Devamını Oku

Cevizli Kek

Cevizli kek hem lezzetli hem de sağlık açısından faydalı kek tarifleri arasında yer alır. Ceviz içerdiği vitaminler açısından tüketilmesi gereken besinl...
Devamını Oku

Kuru Meyveli Kek

Kuru meyveli kek, farklı kuru meyveler kullanarak hazırlayacağımız kek tarifi çok hoşunuza gidecek. Bol çeşit meyveler ile farklı lezzetler tatmak istey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kek Kaç Dakikada Pişer
Kek Kaç Derecede Pişer
Yumuşak Kek Tarifi
Kakaolu Sade Kek Tarifi
Pudingli Islak Kek
Son Forum Konuları
Fanli Firin Mi Degil Mi?
Kek Kalıbında Kek
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024