Kapkek için önce krema hazırlanır. 400 mililitre sıvı kremayı sos tenceresine dökün ve ocağın altını açın.
Krema kaynamaya başlayınca içine çikolata eklenir. Çikolata eriyene kadar kısık ateşte hafifçe karıştırılarak pişirin. Tereyağını da ekleyin ki kremanız parlak olsun. Tereyağı da eriyince kremanız tamam demektir. İlk başta sıvı göründüğüne bakmayın. Buzdolabında 1-2 saat dinleyince katılaşacaktır. En son çırptığımızda ise muhteşem kıvamlı bir krema olduğunu göreceksiniz. Şimdi kekinin yapımına başlayalım. Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri kar beyaz haline gelecek kadar iyice yüksek devirde çırpın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı ve diğer sıvı malzemeleri içine dökün ve karıştırın. Kalan kuru malzemeleri ise önce delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek 1-2 kez daha çırpın ve muffin kâğıtlarını yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 150-160 derecelik fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirin. Keller piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz havalandıktan sonra keklerin içini bir bıçak yardımı ile oyun. Oyulan parçadan bir dilim kesilerek oyulan kısma kapatmak için ayırın. Bu sosu tercihe göre kullanabilirsiniz. İsterseniz hiç de kullanmayabilirsiniz. Ama ben şu anda kullanmış gibi yapıp kekin üzerini kapatın. Evde ne varsa içine koyabilirsiniz. Reçel bal marmelat isteğe bağlı olarak değişir. Son olarak kekin üzerine krema sıkılır ve şekerlemeler ile süslenir. Boş zamanlarınızda hazırlayabileceğimi, şeker hamurularından veya çikolatalardan süsler yapıp kapkekin üzerinde kullanabilirsiniz. Çikolatadan süsler yapmak istiyorsanız benmari usulü erittiğiniz çikolataları krema sıkma poşetime koyup yağlı kâğıdın üzerine istediğiniz gibi sıkabilirsiniz. Sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin ve sonra yağlı kâğıdı dikkatli bir şekilde çıkarın. Çikolata süsleriniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.