Kek Nasıl Kabarır
Kek yapmak bayanlar arasında marifet işi olarak kabul edilir. Çünkü kek yapmanın da bir usulü vardır. Her kadın güzel kek yapamaz.
Kek yapmak kadar kıvamını tutturmak ve kekin kabarmasını sağlamak da önemlidir. Bazıları bunun elden kaynaklandığını söylese de aslında kekin kabarması için bazı püf noktalarının bilinmesi ve doğru yöntemlerin uygulanması gerekmektedir.
Kek nasıl kabarır ve kek yaparken nelere dikkat edilirse daha lezzetli olur diyorsanız, sizlere önereceğimiz püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor.
Kek Kabartmanın Püf Noktaları Nelerdir?- Kekinizin kabarmasını istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk önemli nokta kek için kullanacağınız yumurtaların oda sıcaklığında olmasıdır. Direk dolaptan çıkardığınız yumurtaları kek için için kullanırsanız kekiniz fazla kabarmaz.
- Kek yapımında kullanacağınız her bir yumurta için yarım su bardağı şeker kullanmanız yeterli olacaktır. Ölçüleri tutturmak çok önemlidir. Örneğin; yumurta kullanıyorsanız 1 bardak şeker kullanmanız kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
- Kek yapımında malzemeler karıştırılırken yumurta ve şekerin çırpımı esnasında içerisine yarım çay kaşığı tuz atmanız kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
- Kek nasıl kabarır sorusunun en önemli yanıtlarından birisi malzemelerin iyice çırpılmasıdır. Özellikle mikserde çırpma işlemi yapılıyorsa son derece çırpın ve malzemeleri bembeyaz olana kadar çırpmaya devam edin.
- Kekiniz için kabartma tozu kullanıyorsanız bir iki damla da limon sıkarak kekin daha iyi kabarmasını sağlayabilirsiniz.
- Kek kabartmanın en önemli püf noktalarından birisi de soda kullanılmasıdır. Soda kekin daha fazla kabarmasını sağlar.
- Kekinizin iyi kabarmasını ekliyorsanız malzemeleri karıştırma esnasında fırını da ısıtmaya başlayın. Çünkü fırının biraz ısınmış olması kekin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır. Soğuk fırına direk yerleştirdiğiniz kekiniz fazla kabarmaz.
- Tuzlu kek yapıyorsanız içerisine bolca maydanoz koymanız kekinizin daha kabarık olmasını ve çökmesini engellemeyi sağlayacaktır.
- Kek yapımı esnasında alüminyum folyo kullanmamaya dikkat edin çünkü bu kekinizin kararmasına yol açacaktır.
- Kek nasıl kabarır nelere dikkat etmem gerekir diyorsanız mutlaka fırının kapağının açılmaması gerektiğini bilin. Fırının kapağını açtığınızda içeriye hava girerek kekinizin çökmesine neden olacak ve bu da kekinizin kabarmasını önleyecektir.
- Kekinizi fırından çıkarmadan önce ince uçlu bir bıçak ya da kürdanı keke batırarak kontrol edebilirsiniz. Eğer hamur batırdığınız şeye yapışmıyorsa kekiniz kıvamını bulmuş ve pişmiş demektir.
- Kekinizi piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın, fırında soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra çıkararak servise sunun.
Unutmayın ki iyi bir kek yapmanın en önemli sırrı malzemelerin miktarını tutturmaktan geçiyor. Kekleriniz için mutlaka kabartma tozu kullanın ve kekinizi biraz ısınmış fırında pişirin. Sizlere sunduğumuz püf noktaları sayesinde kabarmış kekler yaparak servise sunabilirsiniz. Kolay gelsin.
19.01.2024 09:24:25
Kek Nasıl Kabarır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|