Kepekli kek adını duyanların aslında birden suratları düşebilir. Ancak ben sizlere vereceğim tarifin içerisinde tarçın ve elma olduğu için yemeden bile kokusu sizi doyuracaktır. Kek için ilk olarak klasik olarak şeker yumurtayı bir kabın içerisine alın. Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Rengi beyaz olana kadar çırptıktan sonra sütü ve zeytinyağını ekleyip bir kaşık veya spatula yardımı ile karıştırın. Bu bölümde mikser kullanmayın. Eğer kullanırsanız kekin hamuru sönecektir. Daha rendelenmiş elma, çekilmiş ceviz ve tarçını ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. En son olarak ise ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
Yavaşça karıştırın ve tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Daha sonra yağlı kâğıt sermiş olduğunuz kabın içerisine kek hamurunu boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat kadar bir sürede pişirin. Kekinizin piştiğinden emin olduktan sonra çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.