Köstebek kek; farklı kek tariflerini denemek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Hazır olarak almak istemiyorsanız zahmetli gibi gözüken bu tarifi evde kolaylıkla, rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Aile meclislerin de özel günler de ve toplantılar da rahatlıkla yapabileceğiniz bu tarif sizin ve misafirlerinizin vazgeçilmez tarifleri arasında ilk sıralarda yer alacaktır.
Köstebek Kek Malzemeleri
Kek için
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 3.5 kahve fincanı un
- 2 veya 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için
- 1 litre süt
- 7 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kremşanti
Köstebek Kek Nasıl Yapılır?
Öncelikle kekin yapımıyla başlıyoruz. 3 adet yumurta ve 3 kahve fincanı toz şekeri derin bir kapta güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Derin kabın içerisine 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 kahve fincanı süt, 3.5 kahve fincanı unu da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Bu malzemelerimizin üzerine 2 ya da 3 çorba kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek karıştırma işlemine devam ediyoruz. Derin kapta iyice karıştırdığımız malzemelerimizin tümünü fırın tepsisine boşaltıyoruz. Fırın tepsimizin normal boyutlarda olması gerekiyor. Eğer fırın tepsisini küçük seçersek kek fazla kabarır.
Normal boyutta bulunan fırın tepsisine döktüğümüz kek malzemelerini 180 dereceye ayarladığımız fırına güzel bir şekilde yerleştirerek pişmesi için yaklaşık 20 veya 30 dakika bekliyoruz.
Krema Nasıl Yapılır?
Fırına pişmesi için koyduğumuz keki beklerken bu sürede de kekin kremasını yapmaya başlıyoruz. Öncelikle 1 litre süt, 7 çorba kaşığı nişasta ve 1 su bardağı şekeri orta boy tencerede orta ısıda karıştırarak pişiriyoruz. Krema kaynamaya başlayınca yaklaşık 5 dakika daha karıştırarak ocağın altını kapatıyoruz. Tencerede bulunan kremayı soğuması için bekletiyoruz. Beklettiğimiz krema soğuyunca üzerine 1 paket kremşanti dökerek mikser yardımıyla güzel bir şekilde çırpıyoruz ve kenara koyuyoruz.
Fırında pişirdiğimiz keki fırından çıkararak birkaç dakika soğuması için bekletiyoruz. Beklettiğimiz keke şekil vermek için bir su bardağı yardımıyla, su bardağının ağız bölgesiyle kekin üzerinde yuvarlak parçalar meydana getirerek kesiyoruz. Bu işlemi tüm kek üzerinde yaptıktan sonra arada kalan parçaları bir rende yardımıyla veya rondodan geçirerek un haline getiriyoruz. Yuvarlak şekil verdiğimiz keki elimize alarak soğuması için bir kenarda beklettiğimiz kremadan bir çorba kaşığı alarak kekin üzerine koyuyoruz. Daha sonra un haline getirdiğimiz kekleri de üzerine güzel bir şekilde serpiyoruz. Avucunuzun içinde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz eğer kremanın içine muz ya da damla çikolata parçaları ekleyebilirsiniz. Köstebek kekimiz hazır.
Afiyet olsun.