<
/div>
Keki için
- 2 adet yumurta
- Bir su bardağının 3/4'ü kadar şeker
- Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
- Yarım su bardağı kadar süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kek için
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
Kreması için
- 3 su bardağı süt
- 200 ml sıvı krema
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
Üzeri için
Kremalı Kek Nasıl Yapılır?
Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp 8 dakika kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağı, sütü, unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip tekrar mikserle en düşük seviyede bütün harcı karıştırıyoruz. En son olarak kakaoyu ilave edip, yedirene kadar karıştırıyoruz.
İstediğiniz tepsi ya da borcamı (Ben yuvarlak borcam kullandım) yağlayın ve biraz un serpiştirip hazırladığımız kek hamurunu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına pişmesi için sürüyoruz. Kürdanla kontrol edip yaklaşık bir 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Kekiniz pişince çıkartıp 1-2 dakika ılınması için bekletiyoruz. Islatmak için karıştırdığımız süt, kakao karışımını kaşıkla üstüne yayıyoruz. Daha sonra vakit kaybetmeden kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Süt, şeker ve unu bir tencereye alıp, göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Sonra ocaktan alarak soğuması için bekletiyoruz.
Kremamız artık ılıyınca, son olarak sıvı kremayı da ilave edip mikser ile kremamızı güzelce çırpıyoruz. Kekin üzerine dökerek, iyice yayıyoruz. Kekin en üstüne kakao serpiştirip iyice kaplıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına alıp lezzetinin oturması için 1 gün bekletiyoruz. Eğer acele iseniz 4-5 saatte çıkarabilirsiniz. Kremalı Kekiniz hazır.
Afiyet olsun.