Limonlu Haşhaşlı Kek
Limonlu Haşhaşlı Kek; bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi sizlerde merak uyandıran bu farklı tarifimi sizlerle paylaşayım. Hadi kolay gelsin.
Limonlu
Haşhaşlı Kek Malzemeleri- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limon (Kabuk rendesi)
- 1/3 su bardağı sıvı yağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam kadar tuz (Çay kaşığının ucuyla azıcık)
Sosu için- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı limon suyu
Limonlu Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?
Öncelikle hamuru hazırlamak için iki ayrı kap çıkarıyoruz. Bir kapta yoğurt ve şekeri iyice çırpıp içine ayrı bir yerde çırptığımız yumurtaları ve limon kabuklarını ekleyip tahta kaşık ile karıştırıyoruz. İkinci kapta ise unu, kabartma tozunu ve tuzu kaşık yardımıyla iyice harmanlayıp diğer karışımın bulunduğu kaba boşaltıyoruz ve hepsini güzelce karıştırıyoruz. Son olarak ise yağı ve haşhaşı ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz ve yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk pişiriyoruz. Tabi her fırının ayarı bir olmayabilir arada bıçak veya kürdanla kontrol etmeyi unutmayın.
Kekimiz fırındayken bu arada sosu hazırlamak için limon suyunun içinde 3 yemek kaşığı toz şekeri eritiyoruz ve kekimiz pişip biraz ılıyınca üzerinde kürdanla delikler açıp sonra sosu yayıyoruz.
Buzdolabında 1 saat bekleyen limonlu haşhaşlı kekimiz servise hazır.
Afiyet olsun.
NOT: bu tarifimiz küçük bir kek kalıbında daha güzel olacağı için küçük bir kalıp kullanın ya da küçük boy borcam varsa da baton kalıba dökmenizi tavsiye ediyorum.
22.01.2024 00:52:16
Limonlu Haşhaşlı Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|