Muzlu Kek, Muzlu Kek yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, muz sayısının 4'ten fazla olmamasıdır. Zira fazla muz kekin ağır bir kokuya sahip olmasına sebep olur. Muzlu kekimizin bir püf noktası da kek harcını hazırlarken ilk önce mutlaka şeker ve yumurtayı bitlikte çırpın, çünkü bu kekinizin daha iyi kabarmasını sağlarız. Muz ve cevizin uyumlu aroması lezzetiyle beraber hoş bir damak tadı bırakır.
Mis gibi kokusuyla sevdiklerinize, çocuklarınıza, misafirlerinize hazırlayabileceğiniz, çay saatlerinde, sabah kahvaltısında, sıcacık kekimizle beraber yemeye doyamayacağınız gibi ikramlarda bulanabilirsiniz. Muzla hazırladığımız kekimizi sizlerle paylaşarak, hünerli hanımlar, birlikte yapmaya başlayabiliriz.
Kabımızı alalım. Önce yumurtayı, şekeri, vanilyayı da ilave edip, güzelce çırpalım. 4adet muzumuzu soyalım dilimler halinde keserek, çatalımızla ezelim. Daha sonra ezdiğimiz muzları da ilave edip, en sona fıstığı, fındığı da koymak üzere eklemelerimizi yapalım. Muzlu kekimizin hamuru, ince oluşudur. Dilerseniz arzuya göre malzemeleri iki katına çıkararak, daha yoğun kek elde etmiş olursunuz.
Muzu oldukça yoğun olduğundan malzemeleri iki katına çıkartsanız da muz adedimizi sabit tutmanızı öneririz. Ama muzu sevenlerdenseniz, onun da dilediğinizce sayısını ekleyebilirsiniz. (6-8 vb.) Bence bu tamamen damak tadına kalmış bir seçim olacağı için, fındık-fıstık da Hindistan cevizi de zorunlu değil, mesela bunların hiçbirini koymasanız da olur ya da çikolata parçaları da yakışabilir, derim. Seçim tercihi siz, hünerli hanımlarımıza kalmış. Şimdi, en son olarak yağladığımız veya yağlı kâğıt sererek kalıbımızı, fırınımızda önceden ısıtılmış 175 derece ısı ayarında, kek hamurumuzu fırınımızda 30-35 dakika kadar pişirmek üzere koyalım. Pişip pişmediğine, bir kürdan yardımı ile kontrol ederek, fırından çıkaralım. Kekimizi soğumaya bırakarak, dinlendirelim. Kekimizin kokusu gelmeye başladı bile hemen servis tabaklarımıza dilimleyerek, mis gibi kekimizi zevkle ikramlarınız da hazırdır. Rabbim, herkesin yar yardımcısı olsun. Sağlıcakla kalın.
Afiyet olsun.