Bu tarifte ilk önce şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın.
Yumurta ve şekeri ne kadar çok çırparsanız kekin yumurta kokmamasını sağlarsınız. Daha sonra sıvı yağı, sütü ve eleyerek kakaoyu koyun ve çırpmaya devam edin. Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırın. Kalan karışıma unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve çırpmaya devam edin. Klasik kek hamuru gibi olduktan sonra çırpmayı bırakın. Keki pişireceğiniz tavayı güzelce tereyağı veya margarin ile yağlayın. Üzerine un serpin ve fazla unu attırın. Daha sonra kek hamurunu tavaya dökün. Orta büyüklükte ocağa en kısık derecede pişirilir. Ancak ocağın üzerine dört beş kat yaparak kapatın. Bunu yapmamızın nedeni ise ocağın ısısı kekin her yerine eşit şekilde dağılmaya sağlayacağız ve bu şekilde kekin yanmamasını sağlayacağız. Daha sonra tavanın kapağını kapatın.
Hatta kapağın üzerinde delik varsa peçete ile kapatın. Keki yaklaşık 45 dakika pişirin. Kullandığınız tavanın cinsine göre pişme süresi değişebilir. Mesela seramik tava kullanırsanız pişme süresi daha uzun sürede pişebilir. Tavanın tabanının kalınlığına bağlıdır. Kekiniz piştikten sonra ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin. Kek soğurken kenara ayırdığımız karışıma bir bardak süt ekleyerek bir taşım kaynatınız. Soğuyan keki servis tabağına alınız ve sosu kekin üzerine dökünüz. Kekin üzerine kürdan ile delik açın. Bu sayede sosu içine daha iyi çekecektir. İsteğe bağlı olarak servis yaparken üzerine ceviz fındık veya Hindistan cevizi dökebilirsiniz. Kekiniz yumuşacık kıvamda çok güzel oldu.
Afiyet olsun.