Tepside Kek
Tepside Kek; Bildiğimiz en kolay kek tarifidir. Sabah kalvatısında bile beş dakikada hazırlayıp çayınız demlenene kadar pişirebilirsiniz. Çocuklarınıza da güzel bir kahvaltı süprizi olur. Ben tarifimi sütle ysptım ama eğer evinizse süt yoksa yerine aynı miktarda yoğurt kullanabilirsiniz. Şimdi bu kolay tarifimi sizlerle paylaşayım. Kolay gelsin.
Tepside Kek Malzemeleri- 3 adet yumurta
- 1.5l su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Un
Tepside Kek Nasıl Yapılır?
İlk olarak şeker ve yumurta bir kaba alınır vev köpürene kadar iyice çırpılır. Daha sonra süt, yağ ve un ilave edilir. Kek harcı koyu bir boza kıvamıma gelir. Vanilya ve kabartma tozu da ilave edip birkaç daha çırpılır. Yağlamış ve unlanmış olduğunuz tepsiye hazırladığınız karışımın 3/2' si kadarını göz kararı ayarlayıp dökülür. Kalan karışıma ise kakao eklenip tekrar çırpılır ve tepsinin üzerinden karışık bir desen gibi gezdirilir. Önceden ısıtılan 190 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Kabarma esnasında (Yani attıktan hemen sonra kabarana kadar) fırını açmayınız. Pişdiğini kontrol etmek için bir meyve bıçağı ya da bir kürdan batırarak iontrol ediniz. Eğer bıçak ya da kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir. Tepside Kekimiz hazır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 07:30:33
Tepside Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|