Yoğurtsuz Kek Tarifi, Geleneksel lezzetlerden, yoğurtsuz yapılan bu tarif, çok hafif ve yumuşacık güzel görünümlü yoğurtsuz kek, tarifleri arasında en çok yapılan keklerden biridir. Lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyen yoğurtsuz kek hem hafif hem kolay, kek türlerinin tarifleri arasında yer alır.
Kekimizin kabarması için, temel olarak dört farklı yöntem kullanırız.
- Kabartma tozu katıyoruz.
- Karbonat katıyoruz.
- Kabartma tozu ve karbonatı birlikte katıyoruz.
- Yumurtayı iyice kabarıncaya kadar çırpıyoruz.
Yoğurtsuz Kek Tarifinin Malzemeleri
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-5 çay bardağı un
Yoğurtsuz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Derince bir kabımızın içine, yumurta ve tozşekeri, şekerler eriyene kadar iyice çırpalım. Sonra içerisine su, sıvıyağ, vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim. Malzemeler karışınca un ve kabartma tozunu ilave edip, (Kesinlikle fazla karıştırmayın un koyduktan sonra kek fazla karıştırılmaz) koyu kıvama getirene kadar çırpalım. Yağladığımız kek kalıbımıza elde ettiğimiz karışımı dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızı 175 ısı derecesine getirerek 45 dakika pişirelim. Pişip, pişmediğini anlamak için kürdan yardımı ile kontrol ederek, kürdana hamur bulaşmıyorsa pişmiştir. Kekimizi fırından alıp, soğuması için 4-5 dakika kadar bekleyelim.
Sonra dilimleyerek servis tabaklarımıza hazır ederiz. Çay saatinde konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.