Yeterli büyüklükteki bir kaba un, yumurta ve yoğurt alınarak çırpılır. Dere otu, maydanoz ve biber ufak parçalara dönüşecek şekilde iyice doğranır. Bu malzemelerin içerisine doğranmış zeytinler eklenir.
Sonra bu karışım hamurun içerisine katılarak iyice karıştırma işlemi uygulanır. Kabartma tozu ve karbonat bu karışımın içerisine eklenir. Hamur yeterli kıvamda değilse üzerine biraz daha un eklenebilir. Hamurun koyu bir kıvam almasına dikkat edilmelidir. Yeterli büyüklükteki tepsi veya kek kalıbı kullanılmalıdır. Hamuru kek kalıbına koymadan önce kalıbın içerisi zeytinyağı ile yağlanmalıdır.
Zeytinli kek hamurunun üzerine çörek otu dökülebilir. Çörek otu fırına verilmeden önce kek kalıbına dökülmelidir. 200 derece ile 5 dakika boyunca ısıtılmış olan fırına kek kalıbı yerleştirilir. Kek kabarmaya başlarken fırın ısısını düşürmek görüntü hem içinin tam pişmesini hem de dış kısmının yanmasını önleyecektir. Kabarmaya başladığı an fırın ısısını 150 dereceye getirmek uygun olacaktır. Fırında pişirme süresi 25-30 dakika arasıdır. Fırından çıkarılan
zeytinli kek 15-20 dakika arası soğuması beklendikten sonra servise hazır hale getirilir.