Cevizli İncirli Kek Cevizli İncirli Kek, içerdiği zengin malzemeler nedeniyle oldukça faydalıdır. Ara öğünlerde atıştırmayı sevenler için doyurucu ve yararlı bir seçenektir. Çay sofraları için de oldukça lezzetli bir tatlıdır. Özellikle çalışan hanımlar için pratik bir kek türüdür ve çocukları hazır gıdalardan uzak tutmak için kullanılabilir. İçi ceviz ve incirle dolu olan bu kek, çocukların gelişimi açısından da faydalıdır. Cevizin vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Beyin gelişimi için önemli bir kuru yemiş olan ceviz, vücuda zindelik verir ve vücut direncini artırır. Kekin içindeki kuru incir de beyin hücrelerinin yenilenmesine faydalıdır. Cevizli İncirli Kek, buzdolabı dışında 2 gün saklanabilir ve ağzı kapalı bir kap içinde muhafaza edilmelidir. Derin dondurucuda ise 3 ay boyunca saklanabilir. Cevizli İncirli Kekin Besin Değeri
Cevizli İncirli Kek Malzemeleri
Cevizli İncirli Kek Nasıl Yapılır? Kek hamurunun çırpılacağı derin bir kap alınır ve içine yumurta ile şeker konulur. Mikser ile şeker eriyene kadar çırpılır. İyice çırpılan karışımın içine süt ve sıvı yağ ilave edilir ve 4 dakika kadar çırpma işlemi sürdürülür. Bir başka kabın içine un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın elenir. Bu işlem sayesinde kek çok daha fazla kabaracaktır. Elenmiş olan kuru malzemeler karışımın içine ilave edilir. Kuru malzeme eklendikten sonra mikserin düşük ayarında 2 dakika daha çırpılır. İyice kıvam almış olan hamurun içine öncelikle ceviz, sonrasında ise doğranmış olan kuru incirler de ilave edilir. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serildikten sonra, kek hamuru tepsinin içine yayılır. Bu işlemden sonra arzuya göre, ikiye bölünmüş olan ceviz parçaları da hamurun üst kısmına konulabilir. Bu sayede kekin genel görünümü çok daha şık olacaktır. Tepsiye dökülmüş olan hamurun içinde bulunan hava dışarı çıkartılır. Bu işlemin yapılışı şu şekilde olmalıdır: Tepsi yerden 2 santim havaya kaldırılır ve yavaşça yere bırakılır. Bu işlem birkaç defa tekrarlanmalıdır. Bu sayede hamurun içinde bulunan hava çıkacak ve kek çok daha fazla kabaracaktır. Havası alınmış olan kek, önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırına konulur. Fırına konulan kekin pişme süresi, 45 dakikadır. Kekin pişmiş olduğunu anlamanın en pratik yolu, kürdan ile kontrol edilmesidir. Kürdan kekin orta kısmına batırılır ve kürdan kekin içinden kuru bir şekilde çıkar ise kek pişmiş demektir. Pişmiş olan kekin oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirilmesi gerekmektedir. Böylece dilimleme esnasında kek hamur olmayacaktır. Dinlenmiş olan cevizli incirli kek servise hazırdır. Afiyet olsun. |