Rulo kek, görsel olarak farklı ve şık sunumu ile öne çıkan, lezzetli bir kek türüdür. Aniden gelen misafirleriniz için çayınız demlenene kadar hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, mayalı yapısıyla dikkat çeker. Evinizde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz rulo kek, kuru olarak servis edilir ve iç malzemeleri isteğinize göre çeşitlendirilebilir. Rulo Kek'in Malzemeleri (10-12 Kişilik)
İç Malzemeleri
Rulo Kek Nasıl Yapılır?Toz maya kullanacaksanız, mutlaka ılık süt veya suda önceden eritmeniz daha iyi mayalanmasını sağlayacaktır. Derin bir yoğurma kabında maya ile ılık sütü eriterek yoğurmaya başlayın. Elenmiş unu ortasında bir havuz olacak şekilde açın. Ortasına erittiğiniz mayayı ekleyerek 15 dakika üzerine havlu örterek oda sıcaklığında mayalanmasını sağlayın. Mayalanan hamura erittiğiniz margarini ekleyin ve iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hamurunuz hazır demektir. Tatlı olarak hazırlanan hamur çeşitleri fazla yoğrulmaz, bunu dikkate almalısınız. Tekrar havlu yardımıyla üzerini örterek hamuru dinlendirin. 30-35 dakika oda sıcaklığında kapalı olarak beklettiğiniz hamur iyice kabardığında, ayrı bir kapta iç malzemelerini sırasıyla karıştırın. Tezgâhın üzerine hafif un serpiştirerek merdane yardımıyla hamurunuzu 30x40 cm çapında açın. Dilerseniz hamurun kalın olmaması için iki parçaya bölüp açabilirsiniz. İç malzemeleri hamurun üzerine serpin ve kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığınız fırında 165 derecede pişirin. Kızarmaya başladığında keki fırından çıkarabilirsiniz. Çıkardığınızda üzerine nemli bez örterek kekin kurumamasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Rulo kek nasıl yapılır? Tarifini okudum ve gerçekten çok pratik görünüyor. Misafirlerim için anında hazırlayabileceğim bir tatlı arıyordum, bu tarif tam bana göre! Malzemeler de evde bulunanlar, hemen denemek istiyorum.
Cevap yazMerhaba Asel Su,
Rulo Kekin Pratikliği
Rulo kek, gerçekten de pratik ve lezzetli bir tatlı. Misafirler için hızlıca hazırlayıp sunabileceğin harika bir seçenek. Özellikle malzemelerin evde bulunması, denemeni daha da kolaylaştırıyor.
Deneme Fırsatı
Hızlı bir şekilde hazırlamak için öncelikle malzemelerini iyi bir şekilde hazırlaman faydalı olacaktır. Keki pişirdikten sonra soğuması için bir süre beklemeyi unutma, böylece rulo şeklini alması daha kolay olur. Dilediğin dolgu malzemesi ile çeşitlendirebilirsin; krem şanti, çikolata veya meyve püresi ile harika kombinasyonlar elde edebilirsin.
Sonuç
Umarım denemen başarılı geçer ve misafirlerin de beğenerek yer! Deneyimlerini paylaşırsan sevinirim. Afiyet olsun!
Bu rulo keki yaparken mayalanma sürecinde sorun yaşayan oldu mu? Özellikle toz maya ile ilgili olarak sütün sıcaklığı tam olarak nasıl olmalı?
Cevap yazNazik, rulo kek yaparken mayalanma sürecinde sorun yaşaman oldukça yaygındır, özellikle toz maya kullanılıyorsa. Sütün sıcaklığı bu noktada çok önemli. Genellikle, sütün sıcaklığı 37-40°C arasında olmalıdır. Parmakla kontrol ettiğinde, süt sıcak ama el yakmayacak kadar olmalı. Eğer süt çok sıcak olursa, maya ölebilir ve hiç kabarmaz. Çok soğuk olursa da mayalanma süreci çok yavaşlar veya hiç başlamaz. Umarım bu bilgi yardımcı olur, başarılar diliyorum!