Rulo kek, görsel olarak farklı ve şık sunumu ile öne çıkan, lezzetli bir kek türüdür. Aniden gelen misafirleriniz için çayınız demlenene kadar hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, mayalı yapısıyla dikkat çeker. Evinizde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz rulo kek, kuru olarak servis edilir ve iç malzemeleri isteğinize göre çeşitlendirilebilir. Rulo Kek'in Malzemeleri (10-12 Kişilik)
İç Malzemeleri
Rulo Kek Nasıl Yapılır? Toz maya kullanacaksanız, mutlaka ılık süt veya suda önceden eritmeniz daha iyi mayalanmasını sağlayacaktır. Derin bir yoğurma kabında maya ile ılık sütü eriterek yoğurmaya başlayın. Elenmiş unu ortasında bir havuz olacak şekilde açın. Ortasına erittiğiniz mayayı ekleyerek 15 dakika üzerine havlu örterek oda sıcaklığında mayalanmasını sağlayın. Mayalanan hamura erittiğiniz margarini ekleyin ve iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hamurunuz hazır demektir. Tatlı olarak hazırlanan hamur çeşitleri fazla yoğrulmaz, bunu dikkate almalısınız. Tekrar havlu yardımıyla üzerini örterek hamuru dinlendirin. 30-35 dakika oda sıcaklığında kapalı olarak beklettiğiniz hamur iyice kabardığında, ayrı bir kapta iç malzemelerini sırasıyla karıştırın. Tezgâhın üzerine hafif un serpiştirerek merdane yardımıyla hamurunuzu 30x40 cm çapında açın. Dilerseniz hamurun kalın olmaması için iki parçaya bölüp açabilirsiniz. İç malzemeleri hamurun üzerine serpin ve kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığınız fırında 165 derecede pişirin. Kızarmaya başladığında keki fırından çıkarabilirsiniz. Çıkardığınızda üzerine nemli bez örterek kekin kurumamasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |