Kolay Kek Tarifleri Kek Yapmanın Keyfi Kek yapmak bazı kişiler için oldukça kolay ve eğlenceli bir iş olabilir. Ancak, kek yapmayı yeni öğrenenler için bu süreç biraz zorlayıcı olabilir. Neyse ki, kolay kek tarifleri sayesinde kek yapmak hem eğlenceli hem de oldukça basittir. Aniden gelen misafirleriniz için veya canınız güzel bir ev yapımı kek istediğinde, size önereceğimiz tarifler ile kolay kekler yapabilirsiniz. Kolay Sade Kek için Gerekli Malzemeler
Kolay Sade Kek Nasıl Yapılır? Hazırlanması oldukça kolay olan sade kek için öncelikle yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker ile yumurtayı homojen bir kıvama gelene kadar çırpın. Köpüklü kıvama gelen karışımın üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Güzel bir şekilde malzemeleri karıştırdıktan sonra diğer kalan malzemeleri ayrı bir kabın içerisine alıp karıştırın. Hazırlanmış olan unlu karışımı elekten geçirip sıvı malzemelerin bulunduğu karıştırma kabına ilave edin. Mikser veya tel çırpıcı ile malzemeleri bir dakika kadar karıştırın. Hazırlanmış olan kek harcını yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine dökün. Tepsiyi hafifçe sallayın ve 180 derecelik fırına verin. Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından kekinizi kontrol edip fırından alın. Damak zevkinize göre sıcak veya soğuk olarak dilimleyip sunum yapın. Afiyet olsun. Kolay Üzümlü Kek için Gerekli Malzemeler
Kolay Üzümlü Kek Nasıl Yapılır? Faydalı ve yapması oldukça kolay olan üzümlü kek için öncelikle yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar güzelce karıştırın. Bu aşamada çırpıcı kullanmanız vakit açısından daha iyi olacaktır. Ardından içerisine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. Diğer kalan malzemelerden un hariç hepsini karıştırma kabına alıp çırpıcı ile birkaç dakika kadar karıştırın. Hazır hale gelmiş olan kek harcının içerisine kuru üzümleri ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Kalan malzemeleri de ekledikten sonra bu aşamada harcı kaşık ile karıştırın. Mikser veya robot ile karıştırırsanız üzümler parçalanabilir ve bu da kekin içinde güzel bir görüntü oluşturmaz. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine kek harcını döküp tepsiyi hafifçe tezgaha vurun. Bu kekin daha güzel kabarmasını sağlayacaktır. 185 derecelik fırında üzümlü keki yarım saat kadar pişirin. Ardından bir bıçak veya kürdan ile keki kontrol edin ve pişmiş ise fırından alın. Sıcak olarak dilimleyip sunum yapabilirsiniz. Kolay üzümlü kekiniz hazır. Afiyet olsun. |