Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli kek tarifi, çıtırlık katmanı ve yoğun kahve aromasıyla damakları şenlendirir. Bu eşsiz lezzet, kahveseverler için vazgeçilmez bir tat sunarak, özel anlarınıza eşlik etmeye aday. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, misafirlerinizi etkilemenin harika bir yoludur.
Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri
02 Eylül 2024

Kahveli Kekin Çıtır Katı ve Lezzeti


Kahveli kek, bilinen kahveli kek tariflerinden farklı olarak çıtır bir katman ve kahvenin muhteşem kokusu ile herkesi cezbeden bir lezzet sunar. Bu tarif, eşsiz kokusu ve tadıyla diğer kek tariflerinizin önüne geçmeye adaydır.

Kahveli Kekin Çıtır Katı İçin Malzemeler


  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı Türk kahvesi
  • 1 kahve kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Kahveli Kek Hamuru İçin Malzemeler


  • 70 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 tane çubuk vanilya veya toz vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı krema

Kahveli Kek Nasıl Yapılır?

Kahveli kekimizi hazırlayabilmek için öncelikle çıtır katı hazırlamaya başlayacağız. Oda sıcaklığındaki tereyağını uygun bir tavaya alarak ocakta kaynamasına izin vermeden eritiyoruz. Bisküvilerimizi mutfak robotuna alarak un haline gelene kadar çeviriyoruz. Daha sonra çıtır kat için gerekli olan bütün malzemeleri ve un haline gelen bisküvileri erittiğimiz tereyağının içine ilave ediyoruz. Çıtır kat malzemelerini homojen bir şekilde karıştırarak hazır hale getiriyoruz.

Kahveli kekimizin hamuru için oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağının içine toz şekerimizi ilave ederek karışım krema kıvamı alana kadar karıştırıyoruz. Şekerin tereyağının içinde iyice erimesi gerekmektedir. Daha sonra karışıma yumurtaları ekleyerek çırpıyoruz. Çubuk vanilya kullanıyorsa bıçak ile çubuğun içini kazıyarak karışıma ilave ediyoruz. Sütümüzü de kek hamurumuza ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve unu da kek harcımıza ekleyerek homojen bir şekilde karıştığından emin olana kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz. Son olarak oda sıcaklığında beklettiğimiz kremayı da harca ekleyerek mikser ile hamurumuzu 3-4 dakika kadar çırpıyoruz. Kek hamurumuzu hazırladıktan sonra kekimizi pişireceğimiz kalıbı katı yağ ile yağlıyoruz.

Kalıbımızın her yerini yağladıktan sonra kek hamurumuzu kalıbımıza düzgün bir şekilde dökerek yayıyoruz. Kalıba döktüğümüz hamurun üzerine en başta çıtır kat için hazırladığımız kahveli karışımı düzgünce döküyoruz. Kek hamurumuzun üst kısmı kahveli karışım ile tamamen kapanmalıdır. Kalıbımızı önceden 175 derecede ısıttığımız fırına sürerek 50 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimizi fırından almadan önce mutlaka kürdan ile pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Kekimizi piştikten sonra fırından alarak 15 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra kalıbımızı ters çevirerek kekin kalıptan düşmesini sağlıyoruz. Kahveli kekimiz artık servis için hazır.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Arısal 26 Temmuz 2024 Cuma

Kahveli kekin çıtır katmanını yaparken bisküvileri un haline getirdiğinizde tam olarak nasıl bir kıvamda olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Arısal, kahveli kekin çıtır katmanı için bisküvileri un haline getirdiğinizde, ince bir toz kıvamında olması en iyisidir. Bu şekilde, kekin üzerine yaydığınızda daha homojen bir dağılım sağlar ve çıtır katmanın tekstürü daha dengeli olur. Ayrıca, bisküvileri un haline getirirken fazla iri parçalar kalmamasına dikkat etmek, kekin üzerindeki çıtır doku için önemlidir. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Kek Kaç Derecede Pişer
Kek Kaç Derecede Pişer
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri
Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri
Jöleli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Jöleli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri
Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri
Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Tahinli Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Tahinli Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Trileçe Tarifi ve Malzemeleri
Trileçe Tarifi ve Malzemeleri
Karbonatlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Karbonatlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Lokumlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Lokumlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir
Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir
Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri
Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri
Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri
Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri
Fincanda Kek Tarifi ve Malzemeleri
Fincanda Kek Tarifi ve Malzemeleri
Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Fincan Kek Tarifi ve Malzemeleri
Fincan Kek Tarifi ve Malzemeleri
Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri
Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri
Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri
Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kepekli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kepekli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri
Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri
Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kup Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kup Kek Tarifi ve Malzemeleri
Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri