Muhallebili Kek, Hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde gururla misafirlerini ağırlayabilecekleri şahane lezzeti ve harika görselliği ile tercih edebilecekleri mükemmel bir kek tarifidir.
Muhallebili Kek İçin Gerekli Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebili Keki ıslatmak için:
2 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı su
Muhallebili Kekin Muhallebisi İçin:
Muhallebili Kekin Üzeri İçin:
Muhallebili Kekin Hazırlanışı:
Muhallebili kekimizi hazırlamaya ilk olarak kek hamurumuzu hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza 1,5 su bardağı toz şeker ve 3 adet yumurtayı kırarak bir tahta kaşık yardımıyla karışım kar haline gelene kadar çırpalım.
Ardından çırpılan karışımın üzerine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave edikten sonra karışımı iyice karıştırarak çırpalım. Üzerine karışım akışkan kıvama gelene kadar azar azar un ekleyerek kek hamurumuz kıvam alana kadar pürüzsüz bir şekilde çırpalım. Çırpılarak hazır hale gelen kek hamurumuzu yağlanmış bir fırın kabına dökerek yayalım ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına vererek altı üstü pembeleşinceye kadar pişirelim. (kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebiliriz.)
Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletelim. Üzerine dökmek için küçük bir kabın içine 2 çorba kaşığı neskafeyi, 1,5 su bardağı ılık suyu ve 2 çorba kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırarak eritelim. Daha sonra neskafeli karışımı kekin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirip dökerek kekin ıslanmasını sağlayalım. Kekimiz iyice soğuyup ıslanıncaya kadar bizde muhallebimizi hazırlayalım.
Kekimizin muhallebisini hazırlamak için uygun bir tencereye 1 litre süt, 4 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı toz şeker ve 2 çorba kaşığı margarini ilave ettikten sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak muhallebimiz kıvam alana kadar kaynatalım ve muhallebimiz kaynayarak göz göz olduktan sonra ocaktan alalım. Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı toz kremşanti ve 1 paket vanilyayı ekleyerek bir mikser yardımıyla iyice çırpalım ve ılımaya bırakalım. Muhallebiyi ılıma esnasında arada bir karıştırarak üzerinin kaymaklanmamasını sağlayalım.
Daha sonra ıslanarak ılıyan kekimizin üzerine hazırlanmış olan muhallebiyi tekrar mikserle iyice çırparak kekin üzerinde boşluk kalmayacak bir şekilde dökerek yayalım. Ardından hazır hale gelen muhallebili kekimizi buzdolabına koyarak en az 2-3 saat kadar beklettikten sonra dolaptan çıkartalım ve istediğimiz şekilde dilimledikten sonra servis tabaklarına alarak üzerine dövülmüş ceviz içi veya arzuya göre fındık, fıstık serpiştirerek servise sunalım. Afiyet olsun.