Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Klasik bir kek tarifi arıyorsanız, mermer kek tam size göre. Kolay kabaran ve lezzetli bir mermer kek yapmak istiyorsanız, bu tarifle harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Ev yapımı keklerin lezzeti her zaman başka olur. Özellikle kakaolu ve sade kek karışımları, her biri ayrı bir lezzet sunar. İlk denemenizde başarılı olabileceğiniz bu mermer kek tarifi, sabah kahvesi, akşam çayı veya çocuklarınızın okul dönüşünde keyifle yiyebilecekleri bir atıştırmalık olacaktır. Zahmetsiz ve damak tadınıza uygun bu tarifi beraber keşfedelim.

Mermer Kek Malzemeleri
  • 4 adet yumurta
  • 6 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı süt
  • 3 kahve fincanı sıvı yağ
  • 9 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 kaşık kakao (25 gr. koyu kakao veya 100 gr. bitter)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2-3 damla limon suyu
Mermer Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek bekletin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri mikserle en az 15 dakika çırpın. Sonrasında süt ve sıvı yağı ekleyip, iyice karışana kadar tekrar çırpın. Karbonatı hazırlayın; üzerine limon suyunu damlatarak köpürtün, ancak karışıma eklemeyin. Beklettiğiniz un karışımını ekleyip, tahta kaşık veya spatula yardımıyla karıştırın.

Yağladığınız kek kalıbına karışımın yarısını dökün. Kalan karışıma kakaoyu ekleyip karıştırın ve kalıptaki karışımın üzerine gezdirerek dökün. Mermer deseni vermek için birkaç yerinden kaşıkla batırıp çıkarabilirsiniz. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 40 dakika kadar pişirin. Ardından 10-15 dakika daha pişirip, toplamda 50-60 dakikada pişirmeyi tamamlayın.

Fırından çıkardığınız keki kalıptan ayırıp soğumaya bırakın. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Misafirlerinize güzel ve şık görünen bu keki sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yedier

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Mermer keki yaparken kakaolu ve sade karışımlarının birbirine karışmaması için nelere dikkat etmem gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yedier, mermer keki yaparken kakaolu ve sade karışımların birbirine karışmaması için öncelikle karışımları ayrı ayrı hazırlamalısınız. Kek kalıbına ilk olarak sade karışımı döküp ardından kakaolu karışımı üzerine eklemelisiniz. Bu aşamada, karışımları çok fazla karıştırmamanız gerekiyor. Bir çatal ya da kürdan yardımıyla yavaşça desenler oluşturabilirsiniz. Bu sayede karışımlar birbirine tamamen karışmadan mermer görünümü elde edebilirsiniz. Ayrıca, kullanacağınız kalıbın yeterince büyük olmasına dikkat edin ki karışımlar birbirine taşmasın. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mısır Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dikdörtgen Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dikdörtgen Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Kek Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Damlalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Damlalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Normal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Normal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri