Tuzlu KurabiyeGenellikle tatlı olarak tükettiğimiz kurabiyelerin şimdi de tuzlu tarifini sizlerle paylaşacağım. Günümüzde şekere olan ilginin bilinçli bir şekilde azaldığını biliyoruz. İşte bu tarif, tam da şekerli yerine tuzlu kurabiye isteyen arkadaşlarım içindir. Hem enfes kokusuyla sizlerden tam not alarak ilk tarifleriniz arasına gireceğinden hiç şüphem yok. Şimdi tarifimize geçelim. Tuzlu Kurabiye Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Üzeri İçin
Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?Öncelikle geniş bir kabın içerisine sıvı yağı, tereyağını, suyu, limon suyunu, yumurta akını, tuzu ve toz şekeri alıp güzelce karıştırın. Daha sonra hazırladığımız bu sıvı karışıma önceden elediğimiz unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice özleşene kadar yoğurun. Kurabiyelerinizin güzel olması için oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Bu püf noktayı ihmal etmeyin. Hamurumuz dinlendikten sonra, hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve tezgahın üzerine unlayarak merdane yardımı ile 1-2 cm kalınlığında olacak şekilde açın. Tercihinize göre herhangi bir kurabiye kalıbıyla şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye çok sıkışık olmayacak şekilde aralıklı dizin. Son olarak üzerine yumurta sarısını çırpın, fırça ile sürün ve kimyon tohumlarını serpiştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Güzel demlenmiş bir çay eşliğinde tuzlu kurabiyeyi ikram edin. Afiyet olsun. |
Tuzlu kurabiye tarifinde neden toz şeker kullanılıyor? Tatlı kurabiye yaparken şekerin amacı anlaşılıyor ama tuzlu kurabiyede şekerin işlevi nedir?
Cevap yazMerhaba Faris,
Tuzlu kurabiye tariflerinde az miktarda toz şeker kullanılmasının birkaç nedeni vardır. Şeker, hamurun mayalanmasında ve kabarmasında yardımcı olabilir. Ayrıca şeker, kurabiyelerin daha kışır kıvamda olmasını ve daha iyi renk alınmasını sağlar. Son olarak, şeker tuzlu tatlarla kontrast oluşturarak, kurabiyenin tadını dengelemeye yardımcı olabilir. Bu şekilde daha zengin ve lezzetli bir tat elde edilebilir.
Sevgiler,