Ev Pastası Evde yapılan pastalar, hem sağlıklı hem de lezzetli olmalarıyla öne çıkar. Annem genellikle bizlere evde pasta hazırlar. Dışarıda satılan pastaların içinde ne olduğunu bilmediğimiz gıda boyaları ve katkı maddeleri nedeniyle hazır pastaları tercih etmiyoruz. Evde çocuklarınıza hijyenik bir şekilde ev pastası yapmak istiyorsanız, hemen tarifimi denemeye başlayın. Beğeneceğinizden eminim. Kolay gelsin. Ev Pastası İçin Malzemeler Ev Pastası Hamuru İçin
Ev Pastası İç Sosu İçin
Ev Pastası Süslemek İçin
Ev Pastası Nasıl Yapılır? İlk olarak yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca güzel bir kıvama gelene kadar iyice çırpalım. Daha sonra süt ve sıvı yağı da ilave edip birkaç dakika daha çırpalım. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp bu karışıma ilave edelim. Akışkan bir hamur elde edene kadar çırpalım. Kullanacağınız kek kalıbını veya küçük boy bir tepsiyi (Ben tepsi kullandım) alıp yağlayalım ve hamurumuz yapışmasın diye biraz üstüne un serpiştirelim. Hazırlamış olduğumuz hamuru tepsimizin veya kalıbımızın içine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırına pişmesi için yerleştirelim. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım. Bir bıçak yardımı ile kekimizi yan tarafından düz bir şekilde 2 eşit parçaya bölelim. 2'ye böldüğümüz kekleri soğuması için bekletirken iç sosunu yapmaya başlayalım. İç sos için kullanacağımız bütün malzemeyi karıştırıp en son katı bir kıvama geldiğinde çikolatayı ekleyip içinde eritelim ve soğuması için bekletelim. Bu arada kekimizin her tarafını süt ile ıslatalım. Hazırladığımız iç sosun yarısını kekimizin altına, kalan yarısını da üstüne dökelim. Ancak alt kısma sosun üzerine krem şanti de sürelim. Keklerimizi birleştirip üzerini krem şanti ile süsleyelim. Süsledikten sonra 2-3 saat buzdolabında soğuması için bekletelim. Ev Pastası hazır, çıkarıp servise sunalım. Afiyet olsun. |