Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta kek, özel misafirler için yapılabilecek çok hoş kek tariflerinden bir tanesidir. İlk bakışta görsellik olarak gözleri doyuran kâğıtta kek, şık görüntüsünün ardından lezzeti ile de mideleri şenlendirecektir. Özellikle çocukların hoş hoşuna gidecek kâğıtta kekler, misafirlerinizin de ilgisini fazlasıyla çekecektir. Bu kek tarifine davet masalarınız da yer verebilir ve misafirlerinize inanılmaz bir lezzeti tanıtabilirsiniz.

Kağıtta Kek için malzemeler
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı esmer şeker + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı pastörize süt
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ve 1 çay bardağından 2 parmak az sıvı yağı
  • 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 200 ml krem peynir
  • 1çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Not; eğer isterseniz kâğıtta kek yaparken hamurun yarısını ayrı bir kabın içerisine alabilir ve üzerine kakao ekleyebilirsiniz. Genelde iki renkli kek tariflerinde uygulanılan bu yöntemi bu tarif için de yapabilirsiniz. Hatta yarısının içerisine çikolata damlaları, meyve dilimleri veya farklı krema sosları hazırlayarak kâğıtta kek alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Kağıtta Kek Nasıl Yapılır?

Kağıtta kekimizin yapılışına başlamadan önce fırını 175 dereceye getirelim ve ısınmasını sağlayalım.

Derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine esmer şekeri, toz şekeri, unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip bu unlu malzemeyi iyice karıştıralım. Arkasından ayrı bir kâse alalım ve içerisine bir su bardağı sütü ekleyelim. Sütümüzün yanına portakal suyu ile portakal kabuğu rendesini de alıp güzelce karıştıralım. Daha sonra sıvı karışımın içerisine vanilya ve eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırma işlemine devam edelim.

Önceden hazırladığımız unlu malzemeyi portakal suyunun bulunduğu karışımın içerisine ilave edelim ve karıştırma işlemine hiç ara vermeden devam edelim.

Kağıtta kekler için hamurumuz hazır hale gelmiştir. Şimdi sırada keklerin yerleştirilmesi ve pişirilmesi var. Bunun için pişirme kâğıtlarının içerisini küçük bir fırça ile yağlayalım ve ardından kâğıtları muffin kalıplarının içerisine yerleştirelim. Eğer muffin kalıplarının içerisine kâğıtları yerleştirmez isek pişerken yayılır ve hamurlar fırınınızın içerisine dağılır.

Kalıpların içerisine önceden hazır hale getirdiğimiz kek hamurundan kalıbın yarısına gelecek şekilde yerleştirelim. Kalan hamuru da diğer kâğıtlara bölüştürüp fırın tepsisinin üzerine dizelim. 175 derecede olan ve önceden ısıttığımız fırının içerisine kâğıtta keklerimizi gönderelim ve pişmesi için 25 ya da 30 dakika bekletelim. Keklerimiz pişince fırından alalım ve kalıpların içerisinden kekleri çıkarmadan soğutalım. Soğumuş olan keklerimizin üzeri için krema malzemelerini çırpalım ve krem haline gelince kâğıtta keklerimizin üzerine sıkalım. Bu aşamada krem şanti torbası kullanmanızı tavsiye ederiz. Üzerleri süslenmiş olan kâğıtta keklerimizi servis için sunum tabaklarına alabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kadife Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadife Kek Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Kek Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri