Portakallı Kek Tarifi
Portakallı Kek İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 7-8 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1,5 kahve fincanı sıvı yağ
- 8-9 çorba kığı un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tane orta boy portakal kabuğu rendesi
Şerbeti İçin
- 2 adet portakalın suyu
- 7 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri İçin
Portakallı Kek Hazırlanışı
Kek için verilen tüm malzemeler çukur bir kabın içinde sırası ile çırpılır. Akışkan bir hamur elde ettikten sonra slikon tart kalıbına dökün. Kalıbı 180 derecede ısıtılmış fırına sürerek yarım saat kadar pişirin. Kek pişerken iki adet portakalın suyunu sıkın. Portakal suyunu 7 çorba kaşığı toz şekerin üzerine dökerek ufak bir tencerede 2-3 dakika kaynatarak hemen ocaktan alın. Pişen kek ılıdıktan sonra ılıyan şerbeti kekin her tarafına gelecek şekilde dökün. Hazır olan kekin üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Nutellalı Kek
Nutellalı Kek İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- Yarım paket katı yağ
- Yarım su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Aldığı kadar un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 çay bardağı soda
- 6-7 çorba kaşığı nutella
Nutellalı Kek Hazırlanışı
Toz şeker ve katı yağ krema kıvamına ulaşana kadar çırpılır. Üzerine yumurtalar kırılarak 3-4 dakika kadar çırpılır. Karışımın üzerine nutella ve soda eklenerek çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu elendikten sonra karışıma eklenerek kaşık yardımı ile karıştırılır. Elde edilen kek hamuru yağlanmış kek kalıbına dökülerek 175 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir. Pişen kek 15 dakika kadar soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Soslu Kek Tarifi
Soslu Kek İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
- 1 kahve fincanı süt
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Sos İçin
- 1 su bardağı kadar toz şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 su bardağı su
Üzeri İçin
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Solu Kek Hazırlanışı
Toz şeker ve yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır. Karışıma un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeler eklenerek çırpmaya devam edilir. En son kabartma tozu ve un ilave edilerek tahta kaşık yardımı ile çırpılır. Elde edilen kek hamuru yağlı kağıt serilmiş yuvarlak tepsiye dökülür ve 175 derecelik fırında pişirilir.
Kek pişerken sosu hazırlamaya geçilir. Uygun bir tencereye toz şeker ve 2 su bardağı su ilave edilerek bir iki taşım kaynatılır. Üzerine kakao eklenerek topaklanmaması için iyice çırpılır. Kaynamaya başlayan şerbet hemen ocaktan alınır. Bu arada pişen kek soğumaya bırakılır. Kek soğuduktan sonra çatal yardımı ile ara ara delinir. Üzerine hazırlanan sos güzelce dökülür.
En son aşamada kremşanti bir su bardağı süt ile koyulaşıncaya kadar çırpılır ve 15 dakika kadar buzdolabında bekletilerek hazırlanan kekin üzerine sürülür. Soslu kek artık servis için hazır. Afiyet olsun.