Havuçlu Portakallı Kek Havuçlu Portakallı Kek, kış aylarının en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanan lezzetli ve besleyici kek çeşitleri arasında yer almaktadır. Pastane veya marketlerden satın alınan keklerin aksine oldukça sağlıklı, besleyici ve enfes lezzeti ile bu keki çabucak hazırlayarak çat kapı gelen misafirlerinize, çocuklarınıza atıştırmalık olarak ve beş çaylarınız için hazırlayarak bir fincan sıcak çay eşliğinde tüketerek kendinizi şımartabilirsiniz. Havuçlu Portakallı Kek İçin Gerekli Malzemeler
Havuçlu Portakallı Kek Nasıl Yapılır? İlk olarak, karıştırma kabımızın içine 2 adet yumurtayı kırarak başlayalım. Ardından, yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım. Karışım istenilen kıvama geldikten sonra, üzerine 1 su bardağı yoğurdu ekleyip tekrar çırparak yoğurdu da karışıma dahil edelim. Karışımın üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ederek çırpma işlemine devam edelim. Daha sonra, 1 adet portakal ve 2 adet havucu başka bir kabın içine rendenin iri gözü ile rendeleyerek, avuç içimizle havuç ve portakalı sıkarak suyunu çıkarttıktan sonra elimizde kalan posayı çırpılan karışıma ilave edelim. Ardından, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu da ekleyerek karışımı tekrar çırpalım. Çırpılan karışımın üzerine elenmiş unu azar azar ilave ederken bir taraftan da çırpma işlemini sürdürelim. Kek hamurumuz akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak çırpma işlemini tamamlayalım. Kek hamurumuz hazır hale geldikten sonra, kek kalıbımızı iyice yağlayarak karışımı kalıba düzgün bir şekilde döküp yayalım. Kekimizi önceden 185 derecede ısıtılmış fırına vererek kekimiz kabarıp kızarıncaya kadar pişirelim. Kekimizin içini çekerek pişip pişmediğini anlamak için keki fırından çıkarmadan hemen önce kürdan testinden geçirmeyi unutmayalım. Eğer keki batırdığımız kürdana hamur bulaşmışsa, sıcak fırında keki fırın soğuyuncaya kadar bekleterek içini çekmesini sağladıktan sonra fırından çıkaralım. Kekimizi fırından alıp soğumasını bekledikten sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek çay veya meyve suyu eşliğinde servis yapalım. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Havuçlu Portakallı Kek'in daha lezzetli ve besleyici olmasını isterseniz, kek hamuruna ceviz, fındık veya kuru üzüm gibi ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kekin üzerine pudra şekeri serpiştirerek sunumunuzu daha çekici hale getirebilirsiniz. Bu kek, içerdiği havuç ve portakal sayesinde vitamin ve mineral açısından zengin olup, özellikle çocuklar için sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi sunar. Afiyet olsun. |