Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek, şekerli atıştırmalıklar içerisinde en çok beğenilen tarifler arasında yer alır. Badem tadını yoğun bir şekilde alabileceğiniz bu keki yaparken bazı konulara dikkat etmeniz kekinizin daha güzel olmasına olanak sağlayacaktır. Böylelikle hem aileniz için hem de misafirleriniz için daha lezzetli kekler hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır.

Bademli Kek Malzemeleri
  • 4 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığının ucuyla çok az tuz
  • 4 damla limon suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı file badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
Bademli Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle karıştırma kabına yumurtaların akını alıyoruz, beyazını ise bir başka kaba alıyoruz. Yumurtaların akını tuz ile beyaz hale gelene kadar çırpıyoruz. Sarısını ise şeker ile beyaz hale gelene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra yumurta sarılarının olduğu kaba sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı, unu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip 4-5 dakika kadar mikser ile çırpıyoruz. Son olarak bu karışıma beklettiğimiz yumurta akını da ekleyerek tekrar düşük hızda mikser yardımı ile çırpıyoruz. Yağlı kâğıt serilmiş kalıba ya da yağlanmış kalıba Bademli Kek hamurunu dökerek daha önce ısıtılmış olan 170 derecedeki fırında pişiriyoruz.

Kekin Üzeri İçin Hazırlık

Keki fırında iken üzeri için öncelikle tereyağını eritiyoruz ve balı ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra file bademleri de ekliyoruz. Kek yaklaşık 45 dakika içinde pişecektir. Kek pişmeden 15 dakika önce fırından alıp hazırladığımız ballı bademli karışımı üzerine sürüyoruz ve tekrar fırına atıyoruz. Daha sonra kekin pişip pişmediğini kürdanla kontrol ettikten sonra fırından alın ve dilimleyip soğuması için bekleterek servis edin.

Servis ve Saklama Önerileri

Bademli Kek'inizi oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Kekinizi hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz. Ayrıca, kekinizi derin dondurucuda da saklayabilir ve ihtiyaç duyduğunuzda çıkarıp taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tözüm

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Bademli Kek yaparken yumurta akının beyaz hale gelmesi için yeterince çırptığımıdan emin olamıyorum. Sizce bu adımı nasıl daha iyi yapabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tözüm,

Yumurta aklarını beyaz hale gelene kadar çırpmak biraz pratik gerektirebilir. İşte bu adımı daha iyi yapabilmeniz için bazı ipuçları:

1. Yumurtaların Sıcaklığı: Yumurta aklarını oda sıcaklığında kullanmak, daha iyi kabarmalarını sağlar. Soğuk yumurta akları, daha zor köpürür.

2. Temiz Ekipman: Çırpma kabınızın ve mikser uçlarınızın tamamen temiz ve kuru olduğundan emin olun. Yağ veya su kalıntıları, yumurta aklarının kabarmasını engeller.

3. Yavaş Başlayın: İlk başta düşük hızda çırpmaya başlayın, köpüklenme başladığında hızı artırabilirsiniz. Bu, daha stabil bir köpük elde etmenizi sağlar.

4. Asidik Malzeme Ekleyin: Bir tutam tuz veya birkaç damla limon suyu eklemek, yumurta aklarının daha iyi kabarmasına yardımcı olabilir.

5. Hazır Olduğunu Anlama: Yumurta akları, sert tepecikler oluşturduğunda hazırdır. Mikser uçlarını kaldırdığınızda, yumurta akları dik durmalı ve düşmemelidir.

Bu ipuçlarıyla bademli kekinizin daha da güzel olacağına eminim. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pufuduk Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pufuduk Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kek Kaç Dakikada Pişer

Kek Kaç Dakikada Pişer

Güncel

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Normal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Normal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısılı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısılı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kaç Derecede Pişer

Kek Kaç Derecede Pişer

Hurmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hurmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri