Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz kek, Harika bir lezzete sahip olan, değişik meyveler, çikolata veya kremalı olarak istediğiniz ve en çok hoşlandığınız, damak tadınıza uygun malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz seçeneği bol olan bir kek çeşidi olarak beğeninizi kazanacaktır.

Çiz Kek İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 paket labne peynir (500 gr)
  • 1 paket krema (Çiğ krema)
  • 2 paket bisküvi (Burçak)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı (Veya margarin)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • ½ limon suyu
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kâse çilek (Veya herhangi başka bir meyve)
Çiz Kek Sosu için
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Buğday nişastası)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı vişne suyu (Veya arzuya göre istediğiniz bir meyve suyu)
Çiz Kek Nasıl Yapılır?

Çiz kek hazırlamaya mutfak robotumuza 2 paket yulaflı bisküviyi ve 2 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek başlayalım. Ardından robotu çalıştırarak tereyağı ve bisküvileri hamur haline getirelim ve karışımı robottan çıkardıktan sonra elimizle de iyice yoğurarak bisküvileri ve tereyağını iyice karıştırarak harmanlayalım.

Tereyağı ile karışarak hamur şekli alan bisküvili hamuru kelepçeli kek kalıbımızın tabanını ve kenarlarını iyice yağlayıp yağlanan kalıbın içine bastırarak düzgün bir şekilde yerleştirelim. Fırınımızı 170 derecede önceden ısıtarak kek kalıbını fırına verelim ve 10 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra çukur bir kabın içine 1,5 su bardağı toz şeker ve 3 adet yumurtayı ilave ederek karışım kar haline gelene kadar iyice çırpalım. Üzerine 1 paket labne peyniri, 1 paket çiğ krema, yarım limon suyu, 1 paket vanilya ve unu azar azar ilave ederek karışım akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir mikser yardımıyla iyice karıştırarak çırpalım. Daha sonra fırından alarak soğumaya bıraktığımız kekin üzerine dökerek yayalım. (Karışım hafif sıvı bir şekilde olacaktır panik yok.)

Ardından fırınımızı 175 derecede önceden ısıtarak kekimizi fırına verelim ve fırınımızın kapağını açmadan kekimizi 35-40 dakika kadar pişirelim. Bu süre sonunda kekin üzeri kızarmış ise fırınımızın derecesini her 6-7 dakika da bir 20 derece düşürerek kekin pişme süresini 1 saate çıkartalım. Ardından fırınımızı kapatarak fırının içinde kekin soğumasını bekleyelim.

Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarmadan üzerini dilimlenmiş çileklerle süsledikten sonra bir kabın içine 1 su bardağı vişne suyu, 1 yemek kaşığı buğday nişastası ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak tencereyi ocağa alarak sos akışkan bir kıvam alana kadar pişirerek ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Daha sonra iyice soğuyan sosumuzu kekin üzerine dökerek yayalım ve Hazır hale gelen kalıptaki kekimizi buzdolabına koyarak en az bir gece beklettikten sonra dolaptan alarak servis esnasında kelepçeli kalıptan çıkartıp dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ebruli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ebruli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dukan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hurmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hurmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Kek Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kaç Dakikada Pişer

Kek Kaç Dakikada Pişer

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabarık Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabarık Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kayısılı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kayısılı Kek Tarifi ve Malzemeleri