Kabarık Kek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kabarık Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabarık Kek

Günlük hayatımızda, gerek gün içinde atıştırmalık olarak gerekse çocuklarımızın isteği üzerine sıkça yaptığımız tariflerden biri de kektir. Keki yaparken en çok istediğimiz şey, kekimizin güzelce kabarmasıdır. Bunun için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Bu noktalara dikkat ederseniz, kekleriniz kabaracak ve hatta kabarmaktan çatlayacaktır. Şimdi, dilerseniz kabarık kek nasıl yapılır, tarifimi sizlerle paylaşayım.

Kabarık Kek Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 10 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kabarık Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtaları ve toz şekeri kuru bir kapta iyice köpürene kadar çırpın. Daha sonra süt ve sıvı yağı da ilave edin. Ayrı bir yerde un ve vanilyayı harmanlayıp eleyin. Unu elemek, kekin kabarması için önemli bir aşamadır. Un ve vanilya karışımını tekrar eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Bu aşamadan sonra mikser kullanmamalısınız çünkü unu mikserle karıştırırsanız kekiniz sönüp kabarmaz. Mikser yerine çırpma teli ile yavaş yavaş unu yedirin. Kekin iyi kabarmasının püf noktası, unu iyice eleyip havalandırmaktır. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve fazla karıştırmadan birkaç kez karıştırarak yedirin. Fazla karıştırırsanız kabartma tozu etkisini kaybeder ve kekiniz sönük olur.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına kekinizi sürün. Fırını ısıtmadan keki atarsanız, fırın ısınana kadar kekin üstü kabuk tutar ve güzel pişmez. Kekiniz fırındayken ilk 30 dakika fırının kapağını asla açmayın. Eğer açarsanız kekiniz hava alır ve içi boşluklar oluşur. Bu boşluklar kekinizin sönmesine sebebiyet verir. Kekinizin üstü pişerken çatlayabilir, endişe etmeyin. Çünkü çatlayınca içi de bir o kadar güzel pişer. Kekiniz piştikten sonra hemen kapağı açmayın, ilk sıcağı geçene kadar bekleyin. Diğer bir püf nokta, kekinizi soğutup demlenmesini bekleyin ve daha sonra kalıptan çıkarıp kesin. Aksi takdirde kekiniz dağılır ve ufalanır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Çerağ

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Keki yaparken unu eledikten sonra karışıma eklerken neden mikser kullanmamamız gerekiyor? Bu aşamada mikser yerine çırpma teli kullanmak kekin kabarmasını nasıl etkiliyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba ‡eraģ,

Unu eledikten sonra karışıma eklerken mikser kullanmak, hamurun fazla karışmasına neden olabilir. Bu da glutenin fazla gelişmesine ve kekin yoğun, sert bir yapıya sahip olmasına yol açar. Çırpma teli kullanmak ise daha nazik bir karışım sağlar ve keke hava kazandırarak daha hafif ve kabarık olmasına yardımcı olur. Bu nedenle unu eklerken çırpma teli kullanmanız, kekin dokusu ve kabarması için daha iyidir.

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kek Kaç Derecede Pişer

Kek Kaç Derecede Pişer

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Boncuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Browni Kek Tarifi ve Malzemeleri

Browni Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Magma Kek Tarifi ve Malzemeleri

Magma Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebralı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebralı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri