Cupcake Cupcake, özellikle çocukların büyük bir beğeni ile tükettikleri tatlı türleri arasında yer almaktadır. Çeşitli tat ve görsellikte sunulabilen bu minik kekler, dondurmalı, kremalı, kakaolu ve meyveli gibi birçok farklı çeşide sahiptir. Bu makalede, özellikle çikolatalı ve muzlu cupcake tarifinin nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Tarifi doğru şekilde uygular ve verilen pratik bilgileri kullanırsanız, misafirlerinize ve ailenize pastanelerde yapılan çeşitler kadar lezzetli cupcakeler sunabilirsiniz. Cupcake Malzemeleri
Cupcake Nasıl Yapılır? İlk olarak, kuru malzemeleri karıştırarak kek yapımına başlıyoruz. Geniş ve derin bir kaseye 1,5 su bardağı unu alıyoruz. Ardından, 1 su bardağı şekeri, 2 paket kabartma tozunu, 1 paket pasta sodasını, 4 yemek kaşığı kakaoyu ve 1 çay kaşığı tuzu ekliyoruz. Bu malzemeleri birbirine iyice karışması için bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Daha sonra, muzlu harcı hazırlamaya başlıyoruz. Muzlu harcı hazırlamak için geniş bir kaseye 1 adet muzun kabuğunu soyarak alıyoruz. Muz seçerken, muzun yumuşak ve sulu olmamasına dikkat etmelisiniz. Çatal yardımıyla muzu iyice ezdikten sonra 1 adet yumurtayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışıma 1 çay bardağı su ekleyerek harcın kıvamını açmak için tekrar karıştırıyoruz. Ardından, 1 paket vanilya, 5 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay bardağı sütü ekleyerek tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırıyoruz. Hazırlanan kuru malzemelerin içine muzlu harcı ekleyip, iki harcı birlikte 5 dakika kadar güzelce karıştırıyoruz. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra muffin kalıplarına bu karışımdan dondurma kaşığı ile alıyoruz. Hazırladığımız muffin kalıplarını önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen cupcakeleri soğumaları için bir kenara bırakıyoruz. Bu arada, kekleri süsleyeceğimiz kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Krema Hazırlığı Kekleri süslemek için bitter çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Benmari usulü için öncelikle bir tencereye su doldurarak suyu kaynatıyoruz. Daha sonra, çelik bir kaseye çikolataları parçalayıp koyuyoruz. İçinde çikolata bulunan çelik kaseyi suyun buharına tutarak çikolataların erimesini sağlıyoruz. Eriyen çikolatayı bir kenara alıyoruz ve oda sıcaklığında beklemiş olan tereyağını mikser ile güzelce karıştırıyoruz. Üzerine 1 su bardağı pudra şekerini ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Son olarak, 1 paket vanilyayı ve erittiğimiz bitter çikolataları da ekleyerek mikser yardımıyla 4 dakika kadar daha çırpıyoruz. Soğuması için bıraktığımız cupcakeleri muffin kalıplarından çıkararak hazırlanan çikolatalı kremayı sıkma torbası yardımıyla üzerlerine sıkıyoruz. Cupcakelerimizi servis tabağına alarak sunuma hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun. |