Şerbetli kek, Kek ve şerbetin mükemmel uyumuyla kolaylıkla hazırlanarak sofraları şenlendirecek bir tatlı tarifi olan şerbetli kek nefis tadı ile canınız tatlı çekiği anda ilk aklınıza gelecek bir tatlı çeşit’ti olarak sofralarınızda yer alacaktır.
Şerbetli Kek İçin Gerekli Malzemeler:
Şerbetli Kekin Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon suyu
Şerbetli Kekin Üzeri İçin:
½ çay bardağı Hindistan cevizi
½ toz yeşil fıstık, fındık, ceviz vs.
Şerbetli Kekin Hazırlanışı:
Şerbetli kek hazırlamaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ekledikten sonra karıştırarak ocağa alalım ve şerbetimiz kaynadıktan sonra kısık ateşte 10- 12 dakika kaynatarak üzerine bir dilim limon suyunu ilave edip iki üç dakika kadar kaynatarak kıvam alan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Ardından kekimizi hazırlamak için karıştırma kabımıza yarım su bardağı toz şeker ve 4 adet yumurtayı ekledikten sonra bir tahta kaşık yardımıyla çırparak karışımı köpük köpük kar haline gelene kadar iyice çırpalım. Çırpılan karışımın üzerine yarım su bardağı yoğurt, 1 su bardağı eritilerek soğutulmuş margarini ilave ettikten sonra çırpmaya devam edelim. Üzerine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya 1 su bardağı ceviz içini ekleyerek karıştıralım ve üzerine azar azar un ilavesiyle karıştırarak kek hamurumuzu akışkan bir kıvam alana kadar çırpalım.
Daha sonra fırın tepsimizi yağlayarak kek hamurunu tepsiye dökerek yayalım ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık olarak 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakalım. Fırına koyduktan sonra kekimizin iyice kabarması için fırınımızın kapağını ilk 20 dakika kadar hiç açmadan pişirelim. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabiliriz.
Ardından kabararak kızaran keki fırından alarak ilk sıcaklığının çıkması için iki üç dakika beklettikten sonra üzerine önceden hazırlayarak soğumaya bıraktığımız şerbeti gezdirerek dökelim ve tepsinin üzerini kapatarak kekin şerbeti çekmesi için 1 saat kadar bekletelim. Şerbetini çekerek hazır hale gelen tatlımızı dilediğimiz şekilde dilimledikten sonra üzerine toz yeşil fıstık veya Hindistan cevizi serpiştirdikten sonra süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.