Cupcake Tarifi Cupcake yapımı, her ne kadar kek yapımı zor gibi görünse de, hem eğlenceli bir süreç hem de sonuçlarıyla oldukça tatmin edici bir deneyimdir. Cupcake, özellikle son zamanlarda gençlerin favorisi haline gelmiş ve doğum günleri ile özel günlerin vazgeçilmez ikramlıkları arasında yerini almıştır. Şimdi, bu lezzetli ve şık tatlının nasıl yapıldığını adım adım inceleyeceğiz. Şimdiden kolay gelsin. Gerekli Malzemeler
İçi İçin
Kreması İçin
Üzeri İçin
Hazırlık Aşamaları Öncelikle, cupcake kremasını hazırlamak için bir tencere çıkarıyoruz. Tencereyi ocağa koyup içine 400 mililitre sıvı kremayı ekliyoruz ve hafif ateşte ısıtıyoruz. Krema kaynamaya başladığında, içine çikolatayı ekliyoruz ve karışımı kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz. Çikolata tamamen eriyince, 1 tatlı kaşığı tereyağını da ekliyoruz. Tereyağı tamamen eridiğinde kremamız hazırdır. Hazırladığımız kremayı buzdolabına koyarak 2 saat dinlendiriyoruz. Kekinin Hazırlanışı Cupcake keki için iki ayrı kap çıkarıyoruz. İlk kapta 4 yumurtanın sarısını ve şekeri iyice çırpıyoruz. Diğer kapta ise yumurtaların akını ve geriye kalan yarım su bardağı şekeri çırpıyoruz. Ardından, bu iki karışımı birleştiriyoruz. Eritilmiş çikolatayı veya kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra sıvı yağ, süt ve vanilya özünü ekleyip iyice çırpıyoruz. Portakal veya limon kabuğu rendesini de karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak, unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Muffin kalıplarını fırın tepsisine dizip, kalıpların yarısına kadar kek hamurunu dolduruyoruz. Önceden 150-160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz. Kekler piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Dolgu ve Süsleme Kekler soğuduktan sonra ortalarını oyarak içlerine hazırladığımız sosu dolduruyoruz. Oyduğumuz parçaların birer dilimini kapak olarak kullanıyoruz. Son olarak, dinlenmiş kremamızı keklerin üzerine sıkıyoruz ve dilediğimiz gibi süslüyoruz. Hazır şeker hamuru süsleri ve kendi yaptığımız çikolata süsleri ile dekorasyon yapabiliriz. Çikolata süsleme için çikolatayı benmari usulü eritip, yağlı kağıdın üzerine şekiller yaparak sıkma poşeti ile sıkıyoruz. Şekilleri yaptıktan sonra 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. Ardından, cupcake'lerimizi süslüyoruz. Cupcake’leriniz servise hazırdır. Afiyet olsun. Elinize sağlık. Sevginizi katmayı unutmayın. Ekstra Bilgiler Not: Yumurtaları ayrı ayrı çırpmamızın nedeni, kekimizin daha çok kabarmasını sağlamaktır. Unumuzu yavaş ve eleyerek eklersek, kek hamurunda topaklanma olmaz ve daha pürüzsüz bir kıvam elde ederiz. |