Tuzlu Kek Tuzlu kek, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yer alır ve ikindi çaylarının yanında da keyifle tüketilebilir. Özellikle yanına hafif bir tatlı ile sunulduğunda, tam anlamıyla doyurucu bir lezzet şöleni yaşatır. Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Üzeri İçin
Ön Hazırlık Un, mısır unu ve kabartma tozunu bir kabın içerisine alın. Karıştırma kabına aldığınız unlu malzemeleri dikkatlice karıştırın ve iyice harmanlayın. Tuzlu Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ekleyin ve bekletmeden çırpın. Ardından karışıma ayçiçek yağı ile beyaz peyniri ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu temizledikten sonra ince kıyım yaparak malzeme kabına alın. Daha sonra unlu malzemeyi karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri keskin bir bıçak yardımıyla doğrayın ve kek harcının içine ekleyin. Tüm malzemeleri ekledikten sonra kaşık ile dikkatlice karıştırın. Hazırladığınız kek hamuru diğer kek hamurlarına göre biraz sert olacaktır. Kekin pişeceği tepsiyi güzelce yağlayın ve her tarafına susam, çörek otu ve haşhaş serpiştirin. Hazırladığınız kek hamurunu süslediğiniz tepsiye dökün ve önceden ısıttığınız fırına yerleştirin. 170 derecelik fırında keki 30-35 dakika kadar pişirin ve pişerken fırının kapağını açmayın. Pişmiş olan tuzlu keki fırından çıkarın ve üzerine bir tülbent kapatarak yumuşak kalmasını sağlayın. Kek dinlendikten sonra kare şeklinde kesin ve servis tabaklarına alın. Afiyet olsun. |