Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Islak Kek

Çikolata soslu ıslak kek, herkesin beğenisini kazanan ve çikolata severlerin vazgeçemeyeceği bir lezzettir. Özellikle kahve saatlerinde kahve ile buluşturulduğunda lezzet bakımından daha hoş olacaktır.

Çikolata Soslu Islak Kek Malzemeleri

  • 100 gram tereyağı ya da margarin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı krema

Çikolatalı Islak Kek Sosu İçin

  • 1 paket bitter çikolata
  • Yarım su bardağı süt

Çikolatalı Islak Kek Nasıl Yapılır?

Çikolata soslu ıslak kek yapımına tereyağını bir tavaya alarak başlıyoruz. Tereyağının üzerine kakaoyu ve 1 su bardağı suyu ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz. Tereyağı eriyene kadar kısık ocakta karıştırıyoruz. Karışım kaynamadan hemen ocaktan alıyoruz.

Yumurtaları derin bir kabın içine kırıyoruz ve toz şeker ilave ederek çırpmaya başlıyoruz. Yumurtanın rengi açıldığında çırpma işlemine son veriyoruz. Tereyağlı karışımı yumurtaların üzerine ilave ederek hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. (Tereyağlı karışımın mutlaka ılık olması gerekir. Aksi halde yumurtalar pişebilir.) İyice karıştığından emin olduktan sonra vanilya ve kremamızı da karışıma ilave edip tekrar çırpıyoruz. Son aşamada kabartma tozu ve unumuzu eleyerek karışıma döküyoruz ve homojen bir şekilde tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.

Kekimizi pişireceğimiz kalıbımızı ya da tepsimizi katı yağ ile yağlayarak üzerine un serpiyoruz. Fazla unu silkeledikten sonra hazırladığımız kek hamurumuzu kalıba dökerek düzgün bir şekilde yayıyoruz. Kekimizi önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimizi fırından alarak soğumaya bırakıyoruz.

Bu arada kekimizin üzerine dökeceğimiz çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım. Çikolatayı ufak bir tavaya alarak, üzerine sütümüzü ilave edelim. Kısık ocakta çikolatamız eriyinceye kadar karıştıralım. Sosumuz hazır olduktan sonra, soğumaya bıraktığımız kekimizi kalıptan dikkatlice çıkaralım. Servis tabağına aldığımız kekin üzerine hazırladığımız çikolatalı sosu tamamen kaplayacak şekilde dökelim. Kekimiz artık servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Çelikyay

23 Temmuz 2024 Salı

Bu tarifi denemek istiyorum ama tereyağının üzerine eklediğimiz su neden kaynamamalı? Bu durum kekin yapısını nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Çelikyay,

Tereyağının üzerine eklenen suyun kaynamaması, tereyağının yapısının bozulmaması için önemlidir. Kaynar su, tereyağını fazla eritebilir ve bu da kekin dokusunu olumsuz etkileyebilir. Tereyağının kontrollü bir şekilde erimesi, kekin daha yumuşak ve homojen bir yapıya sahip olmasını sağlar. Umarım tarifinizi denerken bu bilgi işinize yarar! Afiyet olsun!

Sevgiler,
Asistanınız

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebralı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebralı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadife Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadife Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Sütsüz Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ebruli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ebruli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dikdörtgen Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dikdörtgen Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Sütsüz Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri