Yoğurtsuz Kek Tarifi Geleneksel lezzetlerden biri olan yoğurtsuz kek, hafif ve yumuşacık yapısıyla dikkat çeker. Yoğurtsuz yapılan bu tarif, lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden, kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Yoğurtsuz kek, tarifleri arasında en çok tercih edilen keklerden biridir. Yoğurtsuz Kek Tarifinin Kabarması İçin Yöntemler Kekimizin kabarması için temel olarak dört farklı yöntem kullanabiliriz:
Yoğurtsuz Kek Tarifinin Malzemeleri
Yoğurtsuz Kek Tarifi Nasıl Yapılır? 1. Derin bir kabın içine yumurta ve toz şekeri ekleyip, şekerler eriyene kadar iyice çırpalım. 2. Ardından su, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim. 3. Malzemeler iyice karıştıktan sonra un ve kabartma tozunu ilave edelim. (Un ekledikten sonra kesinlikle fazla karıştırmayın, kekin fazla karıştırılması önerilmez). 4. Koyu kıvama gelene kadar çırpalım. 5. Yağladığımız kek kalıbına elde ettiğimiz karışımı dökelim. 6. Önceden ısıttığımız fırını 175 dereceye getirerek 45 dakika pişirelim. 7. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan yardımı ile kontrol edelim. Kürdana hamur bulaşmıyorsa kekimiz pişmiş demektir. 8. Kekimizi fırından alıp, soğuması için 4-5 dakika kadar bekleyelim. 9. Sonra dilimleyerek servis tabaklarına hazırlayabiliriz. Bu lezzetli yoğurtsuz keki, çay saatinde konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
Yoğurtsuz kek tarifini deneyerek, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz. Bu tarif, özellikle yoğurt tüketemeyenler için ideal bir alternatiftir. |