Kadife kek, ilgi çekici görüntüsü ve doyulmaz lezzeti ile pek çok kişinin favorisi olmaya hazır bir kek tarifidir. Görünümü her ne kadar zor gibi görünse de birkaç kez yapıldıktan sonra kadife kekinizi rahatlıkla yapacaksınızdır. Süper ve dikkat çekici tariflerden bir tanesi olan kadife kek, kek sevenlerin ilgi odağı olacağa benziyor.
Kadife Kek Tarifi Malzemeler;
- 4 yemek kaşığı un
- Kırmızı gıda boyası
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı krema
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya veya 2 tatlı kaşığı vanilya özü
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı su
- Ara katmanlar için;
- 400 gram labne peynir
- 1 limon kabuğu
- ½ çay bardağı krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
- 1 paket hazır hale gelmiş krem şanti
Hazırlanışı;
İlk olarak karışımın rahatlıkla hazırlanacağı derin bir kâse alalım ve içerisine yumurtaları kıralım. Önce yumurtaları kısık devirde tek başına çırpalım ve ardından içerisine verilen ölçülerde şeker ilavesi yapıp orta devirde ikisi köpük hal gelinceye dek karıştıralım. Karışım beyazlaşıp köpük halini alınca içerisine su ilavesi yapalım ve tekrar karıştıralım.
Elde edilen sıvı harcın içerisine krema ile birlikte kakaoyu ekleyelim. Ardından başka bir kabın içersine de sirkeyi alalım ve üzerine bir şeker kaşığı kırmızı gıda boyası ekleyip, ikisini iyice karıştıralım. Hazırlanılan karışımı kek karışımının içerisine almadan önce tekrar harmanlayalım ve harca ilave edelim.
Akabinde sıvı olan karışımın içerisine geri de kalan unlu malzemeleri bir biri ile birleştirelim ve iyice çırpalım. Hazırlanılan kek hamurunu yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli tepsiye dökelim ve kelepçeli tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına gönderelim. Kekin kabarma işlemi gerçekleşince fırının ısısını 160’a indirelim. İstenilen kırmızılıkta pişmiş olan kekimizi fırından alalım ve soğuması için bir müddet serin bir ortamda bekletelim.
Kadife kekin soğuma işlemi gerçekleştikten sonra üstünün kabuk kısmını, keskin bir bıçak vasıtasıyla kesip alalım. Kestiğimiz parçayı atmayalım ve elimizde ufalayıp bir kâsenin içerisine ayıralım. Ardından keki üç eşit parçaya keselim.
Kreması için ilk olarak şantiyi hazırlayalım ve ardından labne, pudra şekeri ile birlikte çırpalım. Robotu karışımın içerisinden almadan önce son olarak limon rendesi kabuğunu da ilave edelim ve son kez çırpalım.
Kelepçeli ama altı boş olan kabı servis tabağının üzerine alalım ve 3 parça kekten bir tanesini en alta yerleştirelim. Üzerine hazır hale gelmiş olan kremayı sürelim ve üzerine diğer kek parçasını yerleştirelim. Yerleşmiş olan parçanın üzerine de kremadan sürelim. Son olarak en üst katmanına da keki koyalım ve geri de kalan kremayı kekin yanlarına ve en üstüne sürelim. Önceden ufaladığımız kek parçacıklarını süslemek ve neşeli bir görüntü vermek için kekimizin her tarafına serpiştirip sunum için servis yapalım.
Afiyet olsun...