Kadife Kek Kadife kek, ilgi çekici görüntüsü ve benzersiz lezzeti ile pek çok kişinin favorisi olmaya aday bir kek tarifidir. Görünümü her ne kadar zor gibi görünse de birkaç kez yapıldıktan sonra kadife kekinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Sıra dışı ve dikkat çekici tariflerden biri olan kadife kek, kek sevenlerin ilgi odağı olacak. Kadife Kek Tarifi Malzemeleri
Kadife Kek Üzeri İçin
Kadife Kek Nasıl Yapılır? İlk olarak, karışımın rahatlıkla hazırlanacağı derin bir kase alın ve içerisine yumurtaları kırın. Önce yumurtaları düşük devirde tek başına çırpın ve ardından içerisine verilen ölçülerde şeker ilavesi yapıp orta devirde ikisi köpük haline gelinceye dek karıştırın. Karışım beyazlaşıp köpük halini alınca içerisine su ilavesi yapın ve tekrar karıştırın. Elde edilen sıvı harcın içerisine krema ile kakaoyu ekleyin. Ardından başka bir kabın içerisine sirkeyi alın ve üzerine bir çay kaşığı kırmızı gıda boyası ekleyip, iyice karıştırın. Hazırlanan karışımı kek karışımının içerisine eklemeden önce tekrar harmanlayın ve harca ilave edin. Sonrasında sıvı olan karışımın içerisine geri kalan unlu malzemeleri birbiri ile birleştirip iyice çırpın. Hazırlanan kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş kelepçeli tepsiye dökün ve kelepçeli tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına gönderin. Kekin kabarma işlemi gerçekleşince fırının ısısını 160 dereceye indirin. İstenen kırmızılıkta pişmiş olan keki fırından alın ve soğuması için bir müddet serin bir ortamda bekletin. Kadife kekin soğuma işlemi gerçekleştikten sonra üstünün kabuk kısmını, keskin bir bıçak ile kesip alın. Kestiğiniz parçayı atmayın ve elinizde ufalayarak bir kasenin içerisine ayırın. Ardından keki üç eşit parçaya kesin. Kreması için ilk olarak krem şantiyi hazırlayın ve ardından labne, pudra şekeri ile çırpın. Robotu karışımın içerisinden almadan önce son olarak limon kabuğu rendesini de ilave edin ve son kez çırpın. Kelepçeli ama altı boş olan kabı servis tabağının üzerine alın ve üç parçadan bir tanesini en alta yerleştirin. Üzerine hazır hale gelmiş olan kremayı sürün ve üzerine diğer kek parçasını yerleştirin. Yerleşmiş olan parçanın üzerine de kremadan sürün. Son olarak en üst katmana da keki koyun ve geri kalan kremayı kekin yanlarına ve en üstüne sürün. Önceden ufaladığınız kek parçacıklarını süslemek ve hoş bir görüntü vermek için kekin her tarafına serpiştirip sunum için servis yapın. Afiyet olsun. |