Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Haşhaşlı Kek, son zamanlarda keşfedilen ve çok beğenilen bir tatlı türüdür. Tatlı sevenler için önerilebilir. İçerisinde kullanılan haşhaş sayesinde hem lezzetli hem de ilginç bir tatlı seçeneğidir. Yemeklerden sonra yenilebilir. Ara öğünlerde tüketilir ve kan şekeri düşenler için iyi bir seçenektir. Çocuklar içinde doyurucu bir tatlı seçeneğidir. Yaz kış yenilebilecek lezzetli bir tatlıdır. Üzerinde kremşantide kullanılabilir. Kremşantili yapılırsa buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabı dışında saklama koşulları uygun olursa 2 gün bozulmadan muhafaza edilebilir. Buzdolabında saklanır ise kapaklı bir kap tercih edilmelidir.

Şerbetli Haşhaşlı Kekin Besin Değeri
  • Protein (G): 5.82
  • Yağ (G): 9.40
  • Karbonhidrat (G): 55.06
  • Kolesterol (Mg): 63.00
  • Sodyum (Mg): 211.70
  • Potasyum (Mg): 115.39
  • Kalsiyum (Mg): 57.61
  • Vitamin C: 0.35
  • Vitamin A: 48.49
  • Demir: 0.95.
Şerbetli Haşhaşlı Kek malzemeleri
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Haşhaş
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Adet Limon
Şerbeti için
  • Su Bardağı Su
  • Su Bardağı Şeker
  • Damla Limon
Şerbetli Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanışına öncelikle şerbetten başlanmalıdır. Şerbetin soğuk, tatlının ise sıcak olması gerekmektedir. Derin bir tencere içerisine su ve toz şeker konulur. Orta ateşte 15 dakika kaynatılır. Şerbetin ocaktan alınmasına yakın içerisine 4 damla kadar limon sıkılmalıdır. Pişmiş olan şerbet soğuması için serin bir ortama alınır.

Derin bir kabın içerisine yumurtalar ve toz şeker konulur. Mikser yardımı ile şeker eriyene kadar yumurtalar ve şeker çırpılır. Çırpma işlemi en az 5 dakika sürmelidir. Çırpma kabının içerisine sıvı yağ ve yoğurt ilave edilir. Bu esnada çırpma işlemi aralıksız sürdürülmelidir. Kabın içerisine irmiş ve haşhaş ilave edilir. Son olarak çırpma kabının içerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Çırpma işleminin sonlandırılmasından önce lezzet ve güzel koku sağlanması için limon kabuğu rendelenebilir. Tatlının pişirileceği fırın kabı yapışmaz özelliği taşımalı veya cam bir kap olmalıdır. Yağlı kâğıt kullanılamayacağı için fırın kabı margarin ile iyice yağlanmalıdır. Bu sayede tatlı tepsiye yapışmayacak, servis esnasında sorunlar yaşanmayacaktır. Fırın kabının içerisine hamur iyice yayılır. Pişmeye hazır olan hamur önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına koyulur. Yaklaşık 45 dakika pişirilir.

Pişirme işlemi tamamlanmış olan sıcak tatlının üzerine soğuk olan şerbet dökülür. Tatlının şerbeti iyice çekmesinin ardından soğuması için 20 dakika beklenir. Soğuma işlemi tamamlanan tatlı servis için dilimlenir. İstenirse aynı tatlı kremşanti veya dondurma ile servis edilebilir. Görsel açıdan hoş görünüm istenirse, aynı tatlının kremşantisinin üzerine siyah haşhaş serpilerek servisi yapılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ayşe

05 Temmuz 2024 Cuma

Şerbeti için kaç bardak su ve şeker kullanmalıyız

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ayşe hanım, genellikle şerbet için 2 bardak su ve 1.5 bardak şeker kullanılır. Ancak, damak tadınıza göre şeker miktarını azaltabilir veya arttırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Damla Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısır Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Nasıl Kabarır Kek Kabartma Yöntemleri

Kek Nasıl Kabarır Kek Kabartma Yöntemleri

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri