Köstebek Pasta Köstebek pasta, görünümü nedeniyle bu ismi almıştır; adeta bir köstebeğin kazdığı toprağı andırır. Bu tarifin başarılı olması için özellikle iç kremanın kıvamının doğru tutturulması gereklidir. Kremanın katı olması önemlidir; akışkan bir kıvam, pastanın görselliğini bozacağı gibi emeğinizi de heba edebilir. Kremanın bir gece bekletilmesi, kıvamını daha da koyulaştıracak ve pastanın görselliğini artıracaktır. Şimdi, bu eşsiz ve lezzetli tarifin detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepinize kolay gelsin. Köstebek Pasta Malzemeleri
Köstebek Pasta Kreması için
Köstebek Pasta Arası için
Köstebek Pasta Nasıl Yapılır? Öncelikle keki hazırlamak için; süt, yumurta, şeker, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde iyice karıştırın. En son olarak kakaoyu ekleyin ve tekrar karıştırın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın ve harcı döküp yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra ters çevirerek pasta tabağına düzgün bir şekilde yerleştirin. Kaşık yardımıyla kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak ortasını oyun. Oyduğunuz kek kırıntılarını pastanın en üzerine serpiştirmek için iyice ufalayın. Kekimizin pişmesini beklerken kremamızı hazırlayalım. Kreması için süt, un ve vanilyayı bir tencerede iyice karıştırıp pişmesi için ocağa alın. Koyulaşıp kıvama ulaşınca ocaktan alın ve 5 dakika sonra krem şantiyi toz olarak ekleyip karıştırıcı ile iyice karıştırın. En son olarak çikolata parçalarını kremaya ekleyip karıştırın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve düz tarafı altta olacak şekilde kekin oyulan kısmını tamamen kapatın. Daha sonra kremayı muzların üzerini örtecek şekilde oyulan kısmın her yerine güzelce yayın. Ayırmış olduğunuz kek kırıntılarını kremanın üzerine hafifçe bastırarak, kremayı da tamamen kapatacak şekilde pastanın üstüne serpiştirin. Bu kek kırıntıları pastanızın üstünde pütür pütür bir görüntü oluşturacaktır ve köstebek pastanız başarıyla tamamlanmış olacaktır. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve ardından köstebek pastanız hazır. Afiyet olsun. |